Pokemon Go Hayranlarına Kötü Haber

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Pokemon Go Hayranlarına Kötü Haber
Dikkat edin her apk dosyasını cihazınıza kurmayın :hmmm

Şimdilik sadece üç ülkede yayında olmasına rağmen bir kaç gün içinde aktif kullanıcı sayısı olarak Twitter'ı geride bırakan Pokemon Go için güvenlik sorunları dikkat çekiyor. Bir anda tüm dünyanın en merak edilen ve kullanılan oyunu haline gelen Pokemon Go için ciddi güvenlik uyarıları gelmeye başladı.

Bilindiği üzere Pokemon Go oyununda Gmail hesabı ile oturum açmak gerekiyor. Fakat Pokemon Go'da oturum açma işlemi sırasında oyuna Gmail hesabına erişim için otomatik olarak tam yetki verilmek zorunda kalınıyor. Bu da oyunun yapımcısı Niatic Labs'ın tüm maillerinizi okuması ve hatta dilediği adreslere mail hesabınız üzerinden mail göndermesine olanak sağlıyor. Hatta şirket e-postalar (okuma ve gönderme), Google Drive dokümanlarını, tarama geçmişinizi, fotoğraflarınızı, harita ve yerlerinizi görme olanağına kavuşuyor.



Apple'ın İphone akıllı telefonlarına Google Haritalar uygulaması yüklendiğinde kullanıcılar hesaplarını senkronize etmek için de Gmail hesabını İphone akıllı telefonlar için tam erişim izni vermek zorunda kalıyor. Fakat buradaki fark Apple'ın İphone telefon lafına olan güven ve Apple'ın İos işletim sistemindeki yüksek güvenlik kullanıcılara bir güven veriyor olması. Pokemon Go'da ise milyonlarca insan güvenirliği konusunda herhangi bir referansı olmayan şirkete tüm bilgilerine erişim izni vermek zorunda.

Muhtemelen bir kodlama hatasından kaynaklanıyor ve bizim bu konuda okurlarımıza tavsiyemiz sayfasına giderek Pokemon torununun izinlerini iptal etmeniz yönünde. En azından kusa bir süre için böyle bir çözün yoluna başvurabilirsiniz. Pokemon Go oyununun güvenlik konusundaki açıkları gündeme gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde de Amerika Birleşik Devletleri'nde dört farklı Pokemon Go oyuncusuna, tenha bölgelerde tuzak kurularak gasp edildiği bilgileri gelmişti.
Pokemon Go Hayranlarına Kötü Haber
 


Üst Alt