PKK'nın korkulu rüyası olacak silah

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
PKK'nın korkulu rüyası olacak silah
Türk mühendislerin yeni icadı teröristlerin korkulu rüyası olacak.
25.04.2012 12:34


Bir Türk şirketi tarafından tasarlanan uzaktan komutalı gözetleme ve atış platformu Yüksel Atış Kulesi (YAK), terör saldırılarında zırhlı araçlardaki güvenlik personelinin en güçlü silahı olacak.
TERÖRİSTLER ARACIN YANINA YAKLAŞAMAYACAKZırhlı araçların üzerine monte edilen YAK, sensörleri sayesinde hareket halindeki hedefleri belirleyecek, üzerindeki makineli tüfek ve bombaatar silahlarıyla teröristleri zırhlı aracın yanına yaklaştırmayacak.
Yüksel Savunma Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Murahhas üyesi Hayri Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl sınır karakollarındaki nöbetçilerin daha emniyetli bir noktadan çevreyi gözetlemesine ve ateşli saldırıya karşılık vermesine olanak sağlayan uzaktan komutalı gözetleme ve atış platformu ''Nöbetçi''yi tasarladıklarını hatırlatarak, bu yıl da zırhlı araçlar için Yüksel Atış Kulesi'ni (YAK) geliştirdiklerini söyledi.
MANUEL OLARAK DA KULLANILABİLİYORUzaktan komutanın yanı sıra manuel olarak da kullanılabilen YAK'ın, elektro-optik kamera sensörleri ve lazerli mesafe ölçme cihazı sayesinde gece, sisli ve karlı her türlü koşulda hareketleri tespit ettiğini, ayarlanmış rotalarda otomatik gözetleme yapabildiğini anlatan Esen, ''Filtrelenen görüntüler işlenerek bir monitör üzerinde operatörün kullanımına sunuluyor. Böylece zırhlı araçtaki personel, güvenli bir şekilde kendisini riske atmadan hedefi ateş altına alabiliyor'' dedi.
 


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
aselsan mühendislerin yaptıgı bir silah, 5km içeresinde hareket eden şeye otomatik ateş etme özelligi olan silah
en favorilerdeb biri 7x24 saat güvenli sağalayabilir başında asker bulunması gerekmiyor




silahı tasarlayıp hayata geçiren mühendisler büyük başarısının ardından intihar ettiler
 
_ardaa

_ardaa

Üye
Daha hayırlı bir icat yapmadıkları için vicdan azabından intihar etmişlerdir, doğaya ve insana yararlı şeyler yapmak yerine onu yok eden icatlar yapmakta insanoğlunun üstüne yok, gerçi intihar değildir muhtemelen öldürülmüşlerdir.
 
spy ghost

spy ghost

Üye
''
silahı tasarlayıp hayata geçiren mühendisler büyük başarısının ardından intihar ettiler'' tabii canım biz bu filmden sıkıldık ya hep aynı senaryo bir yere kadar çalışır öyle üstün zekalı mühendisler için iki seçenek olur
ya tavan yaşarsın ya da ... artık millete bunu öğrettiler hangi mühendis başarılı çalışma yapsa bir bakmışsın intihar haberi gelmiş acaba neden ? onların yaşayıp daha iyi icatlar yapmaması , cihazlar bozulunca tamir edilememesi için ''intihar ediyorlar(!)''
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
atom bombasıda atsanz bitmez bunlar
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
biraz kullanılır sonra kaldıttırırlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
378
yavuzkaraca
hidayet02
Cevap
0
Görüntüleme
812
hidayet02
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
336
Haydar


Üst Alt