
Mali Özdemir
Üye
Pırasa Çorbası ( Malzemeler / Hazırlanışı )
Malzemeler,
2 adet pırasa
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı krema
1 litre tavuk suyu
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Pırasaları küçük küçük doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Patates ve pırasayı tencereye alıp yaklaşık 5 dakika kavurun.
Tavuk suyunu tencereye ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
Sebzeler piştiğinde çorbayı ocaktan indirin.
Çorbayı el blendırından geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp krema, tuz ve karabiberi ekleyin.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
2 adet pırasa
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı krema
1 litre tavuk suyu
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Pırasaları küçük küçük doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Patates ve pırasayı tencereye alıp yaklaşık 5 dakika kavurun.
Tavuk suyunu tencereye ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
Sebzeler piştiğinde çorbayı ocaktan indirin.
Çorbayı el blendırından geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp krema, tuz ve karabiberi ekleyin.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.