Pentagon korktuğu kitabı yakarak imha etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pentagon korktuğu kitabı yakarak imha etti
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Operation Dark Heart adlı kitabı imha etti







ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), askeri sırların ortaya çıkmasından korktuğu için, bir askerin Afganistan hakkında yazdığı kitabın ilk baskısının tümünü satın alıp imha etti.



Yarbay Anthony Shaffer'in yazdığı "Operation Dark Heart" adlı kitabın 9500 adet olan ilk baskısı, toplam 250 bin dolar ödenerek piyasaya çıkar çıkmaz hemen satın alındı.
Pentagon, ABD Özel Operasyonlar Komutası, CIA ve Ulusal Güvenlik Kurumu'nun Afganistan'daki gizli operasyonlarının ayrıntılarını içerdiği tahmin edilen 299 sayfalık binlerce kitabı imha etti.

ÖNCE İZİN VERDİLER, İÇERİĞİ GÖRÜNCE..
Fox News, kitapta Amerikalı yetkilileri kaygılandıran en önemli bölümlerden birinin de, 11 Eylül saldırılarından aylar önce uçak kaçıranlardan birinin (Muhammed Atta) yetkililerce bir tehdit unsuru olarak teşhis edildiğinin yazılması olduğunu bildirdi. Shaffer, AB'ye döndükten sonra üstlerinin anılarını yazmasına onay verdiğini, ancak taslağın CIA ve diğer kurumlar tarafından okunmasından sonra kitabın içeriğine karşı çıktıklarını söyledi.
Afganistan'dayken Bronz Yıldız madalyası alan Shaffer, bu dijital çağda bir hikayeyi duyurmamak için yaklaşık 10 bin kitabı satın almanın gülünç olduğunu söyledi.
YAYIN EVİ 2. BASKIYI ÇIKARACAK

Pentagon kitabın ilk baskının tamamını satın alırken, St. Martin yayınevi, hükümetin istediği değişiklikleri yaparak kitabın ikinci baskısını çıkaracak. (AA)​
 
  • Beğen
Tepkiler: EroL


EroL

EroL

Emekli Yönetici
kolay yoldan para kazandı yani :D
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Benim anlamadığım Hadi kitapları satın aldın imha ettin bu kitap içeriği illaki internete sızmıştır millet ordanda okuyup olup biteni öğrenebilir
 
Love Prince

Love Prince

Üye
reklam kokan hareketler :D
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
internette yazılı olanlar tarihe geçmez. Kitaplar ebedi kalır. Belki bu yüzdendir. Abede nin işine akıl ermez
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt