PC Kapanmaz Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
PC Kapanmaz Oldu
Benim su pc ile ne sorunum var anlayamadim gitti! Sevmiyormudur beni ne!
Ya arkadaslar, pc artik kapanmaz oldu ya! Yani Turn Off diyorum ve kapanmasi icin oylece dakikalarca bekliyorum ama yok yok yok! Olmuyor! Ya yarim saat aliyor yada daha fazla! Onceleri saniyesinde kapanirdi!

Bunun acaba MSN icin olan stuff plugin ile alakasi varmidir? PC kapanirken "mmsenger ending process" diyor her seferinde! End Now demeden de kapanmiyor zaten. Bu her seferinde olmaya basladi artik. Bende dogal olarak pc'yi acma-kapama tusuna bikac saniye basarak kapatiyorum.

Tabi pc daha da kafayi yiyor boylece! Yardimci olabilecek olan varmi acaba? PC'ye su anda format atmak da istemiyorum...
 


msw

msw

Üye
Scan Disk (disk tarama) ve Defrag (disk birleştirici) yapmakta yarar var
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bilgisayarı kapat düğmesine bastığında 'görev sonlandırılıyor, şimdi sonlardır (alt tarafta yazar)' şeklinde bir kutu çıkıyor mu ?? Çıkmıyorsa işletimde hata var, çıkıyorsa "mmsenger ending process" bunla ilgili yada bilgisayara yüklediğin başka bir yazılımdan dolayı oluyordur.
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by msw+Sep 23 2005, 11:44 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(msw &#064; Sep 23 2005, 11:44 PM)</div><div class='quotemain'>Scan Disk (disk tarama) ve Defrag (disk birleştirici) yapmakta yarar var
[post=175803]Quoted post[/post]​
[/b]


Her iki dedigini de yaptim ama sonuc halen ayni&#33; Arama tarama da yaptim birsey yok&#33;

<!--QuoteBegin-BeRdOşH
@Sep 23 2005, 11:45 PM
Bilgisayarı kapat düğmesine bastığında &#39;görev sonlandırılıyor, şimdi sonlardır (alt tarafta yazar)&#39; şeklinde bir kutu çıkıyor mu ?? Çıkmıyorsa işletimde hata var, çıkıyorsa "mmsenger ending process" bunla ilgili yada bilgisayara yüklediğin başka bir yazılımdan dolayı oluyordur.
[post=175804]Quoted post[/post]​
[/quote]


Dugemeye bastiginda degil de, Turn Off dedigim zaman kapanmasi icin bekledigim zaman diyor "mmsenger gorev sonlandiriliyor" diye. Ve simdi sonlandir desemde demesemde pc oylecene kaliyor ve hicbirsey yapmiyor 30 dakka icinde. E bende direk kasadaki kapama-acma tusundan kapatiyorum.
Sorun MSN ilemi acaba, bende onu dusunuyorum&#33;
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
"mmsenger gorev sonlandiriliyor"

Şimdi sonlndırma uyarısı bu şekilde ise sorun yüklediğin MSN Messenger&#39;dan kaynaklanıyor, MSN ve yamalarını bilgisayardan tamamen kaldır ve tekrar dene eğer sorun geçmezse yüklediğin MSN yamalarından birisi sisem dsyası ile çakışmış ve çakışdığı dosyanın işlevini düşürüyor bunu düzeltmek içinde format atman lazım..
 
msw

msw

Üye
ewt sistem dosyaları zarar görmüş olabilir...
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Yamaların çoğu böyle sorunlar çıkartıyor onun için bilgisayara yama falan yüklemem ben en sağlıklısıda bu :)
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Yani cozum illaki format diyorsunuz? MSN 7&#39;i ben pcden indrimistim ama "add-remove" bolumune girince halen orada gozukuyor, fakal "remove" butonu yok&#33; MSN 7 ve 7.5 gozukuyor ama 7&#39;i silemiyorum&#33; Cunku zaten silinik, ama orada gozukuyor&#33;
Simdi 7&#39;i bastan yukleyip oyle silecem ve ondan sonrada 7.5 yukleyecegim bakalim nasil olacak. Bu sorun hep 7.5 yukledigimden beri oldu ya neysa&#33;&#33;&#33;
Cevaplariniz icin sagolun beyler, durumu yazarim birazdan...
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar, MSN&#39;i kaldirdim pc&#39;den. PC iki saniyede restart oldu. Ise yaradi yani.
Ama Add-Remove bolumune girdigimde MSN 7 halen orada gorunuyor&#33; Yaninda kaldirmak icin butonda yok&#33;
Program Files&#39;a girdigimde de MSN 7 halen orada duruyor gorunuyor. Dosyayi silsemde bir ise yaramiyor. BU 7 karistiriyor sanirim durumu. Bunu nasil halledebilirim biliyormusunuz???
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Sorunun düzeldiğine sevindim :)

MSN 7&#39;nin silinmeme sebebi sistem dosyası ile çakışıyor olmasıdır büyük olasılıkla.

MSN 7.0&#39;ı tekrardan yükle ama silinmeyen klasörün içine, çünkü silinmeyen dosyanın içine yükledin mi dosyalar yenileniyor yenilendiği içinde çakışan dosyanın gücü azalıyor..
Yükledikten sonra tekrar programı kaldırmayı dene eğer yine silinmezse tek çare format başka bir yolda yok bildiğim kadarıyla..
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Saol Kimyager, ben bunu duymustum ama uygulamaya useniyorum&#33; Harddisk 250GB ve 200&#39;un uzeri dolmus bir vaziyette&#33; E bu kadar dosyayi tek tek baska accounta gecirmek falan da filan asiri zaman almazmi? Aslinda elbette ki format atmaktan iyi bir yontem yinede.
Ben bu soruna cozumu buldum. Nasil mi?
Simdi bendeki tum MSN ler silinmis bir vaziyette pc&#39;den. Ama MSN 7.0 halen yuklu gorunuyor ve Program Files&#39;da dosyalari duruyor&#33; Bende program files&#39;daki .exe dosyasina shortcut yarattim ve ordan giriyorum. Ustelik her ne kadar 7.0 desede, ben girerken 7.5 olarak giriyor ve 7.5 deki tum ozellikler var. Tamamiyle karisik ve anlayamadigim bir durum ama yinede idare eder simdilik.
PC rahat rahat kapaniyor artik. Sasilacak bir durum&#33;&#33;&#33;
Fakat zamanim olunca senin dedigini denerim elbette.....
 
KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap
Hatalı biliyorsun taşıma olayını. Herşey silinmez sadece eğer kullanıcıya ayrılmış özel yerlere mesela belgelerim kısmına (C de yer alıyor ve kullanılmaması en mantıklısı) attıysa onlar silinmesin diye kopyalayapıştır yapacaksın. Tabi göstermeden buradan mantığını anlatbilmek zor, çünkü o olayın mantğını çözememişsin ;) Birde silerken masaüstündek verilerin gitmemesi için dosyaları tut seçeneğini seçmek gerekiyor ...
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Yok, ben mantigi anladim ve zaten silinirde demedim. Ama dedigim gibi uzun zaman aliyor&#33; (mu?) Copy&Paste yapmakda olmuyor cunku sonucta 200GB dosyadan bahsediyoruz. Bunu copy&paste etmek icin arti 200GB bos yer gerekir. Bu yuzden en iyisi "cut"&paste yapmak.
 
KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap
Originally posted by iceboy@Sep 25 2005, 10:20 PM
Yok, ben mantigi anladim ve zaten silinirde demedim. Ama dedigim gibi uzun zaman aliyor&#33; (mu?) Copy&Paste yapmakda olmuyor cunku sonucta 200GB dosyadan bahsediyoruz. Bunu copy&paste etmek icin arti 200GB bos yer gerekir. Bu yuzden en iyisi "cut"&paste yapmak.
[post=177481]Quoted post[/post]​
İşte en başta eğer o 200GB lık dosyayı doğru yere attıysan hiçbir işlem yapmana gerek kalmıyor (200GB lık hard disk var mı yaw) Ben sürekli yapıyorum ve dosya kaybı yaşamıyorum ...
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Kimyager&#39;in verdiği link&#39;teki gibi yaparsan sadece belgelerimdeki veriler silinir bende öyle olmuştu..

Ayrıca Kimyager 350 gb hdd bile var :)
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
500GB lik hard disk bile var baba ya&#33;


Sorunda zaten o 200bg lik dosyayi nerelere koydugumu tek tek bulup oteki tarafa tek tek gecirmek. Iste zaten zor gelen de bu bana&#33; Mesela limewire, flasget falan gibi programlardan birsey yukledikten sonra hep farkli yerlere kaydedildiler. Tek tek bulmak gerek bunlari. Ama dedigim gibi, gayet iyi bir yontem. Abimin pc&#39;de dedigin yontemi denemistim. Fakat abim israrle format da format dedi ve herseye ragmen genede formatini atti&#33; Dinletemedim&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;

Artik onumuzdeki hafta sonu denemeyi planliyorum...
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Çok önemli gördüklerini CD-RW varsa CD&#39;ye çek derim yada modemi ortak kullandığın kişilerle ağ bağlantısı yap ve sendeki verileri yedekle format attıktan sonrada geri çek bilgisayarına.

Ben şu anda komşumun bilgisayarına çekiyorum benim PC&#39;deki verileri.
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
DVD-RW var ve birkac seyi DVD&#39;ye keydetmeyi planliyorum. Ag baglantisina gelince, evde 3 pc var ve dune kadar sorun yasamadigim dosya paylasimi bugunlerde sorun yaratmaya basladi ve oteki pcleri goremiyorum&#33; Firewall ilede ilgisi yok&#33; Onlara benim share documentsi gosterebiliyorum ama ordan cekmeleride uzun suruyor&#33; Dedigim gibi, pc kafayi yedi bir sekilde ve nedenini anlayamadim gitti&#33;
Eger dedigin gibi My Documents (belgelerim) bolumundeki dosyalar siliniyorsa, once bunlari dvd&#39;lere kaydetmem lazim. yedekte 40gb drive da var. yani 100gb kadarini oyle kurtaririm ve geriside artik Kimyager&#39;in yontemine kalmis. Bir sorun cikmadan hallolur umarim...
 
KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap
Kolay gelsin ;)
 


Üst Alt