PC deki güvenliğiniz. Çok önemlidir.Bilginize...

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
PC deki güvenliğiniz. Çok önemlidir.Bilginize...
Arkadaşlar geçenlerde başıma ilginç bir olay geldi.
Olay şöyle gelişti; şirkette çok sayıda bilgisayar var ve hangisi boşsa ona oturuyorum.Birgün yine msn yi açtığımda msn min başkası tarafından kullanıldığını farkettim.Ben kapattım o açtı ben kapattım o açtı bu böyle sürüp gitti.Ta ki o pes edene kadar.Bir başka konu da kullanıcı adımı yazıyorum Caps Lock un üzerindeki sekme, Satırbaşı yapan tuşa bastığımda şifremi otomatik olarak yazmasıydı.
Bildiğim her şeyi yapıyor ama bu olanların önüne geçemiyordum. şirketimizin bilgi işlem merkezindeki arkadaşımın bana tavsiyeleri ve öğretikleriyle, belkide bildiğimiz ama çok önemsemediğimiz hayati konuları uygulamalı anlattığında hadi yaaa diyerek hayretler içinde kaldım.Ve bu konuyu sizlerinde bilmesinde yarar var düşüncesiyle paylaşmak istedim.Mutlaka bilenlerinizde vardır ama bilmeyenler çoğunluktadır sanıyorum.

Arkadaşlar, öncelikle kendi bilgisayarınızın dışında bir bilgisayar kullanmanız gerektiğinde yapmanız gereken acil konular şunlardır ve çok önemlidir uygulanması önemlidir,tavsiye olunur.
Uygulanmaması halinde ise tüm şifreleriniz ve yazışmalarınız iyi niyetli olmayan birisinin elinde size kabus yaşatabilir.Demedi demeyin. :)

Öncelikle yapılması gerekenler.
1-İnternete bağlanmak için herhangi bir Browsere tıklıyor ve açılmasını bekliyoruz.
Açtığınızda hiçbir işlem yapmıyor ve Üst taraftaki Araçlar dan İnternet Seçenekleri ne tıklıyoruz.Oradan İçerik e tıklıyoruz Sağ altta Otomatik tamamla var onu seçiyoruz ve önümüze 4 tane kutucuk çıkıyor işte hayati fonksiyonlara hükmeden kutucuklar bunlar Tümünü boşaltıyoruz Forumları sil diyoruz Parolaları sil diyoruz Tamam,ve Tamam diyerek çıkıyoruz.Bunu yapmakla Web Adresleri hafızası,Forumlardaki kullanıcı adı ve parolaları silinecek ve kayıt altına alınmayacak.Yani bu işlemlerden sonra yapacağınız uygulamaları güvenle yapabilirsiniz.

Yapacaklarımız bununla da kalmıyor,Ayrıca Msn de de yapacağımız işlemler var.Bunları çoğumuz biliriz ama herzaman acelemiz olduğundan :) direkt olarak yazışmaya başlarız.Ama bu anlatacaklarımın zaman zaman hatırlanmasında fayda vardır.
Bunlarda şunlardır.
Msnye çift tıklıyoruz Araçlar a giriyor ve oradan seçenekler i seçiyoruz.
sol taraftaki yörüngeleri inceliyor ve gereken yerlere müdahale ediyoruz.
Genel: burada yapmamız gereken çok önemli şeyler var.
Oturum Açma:Windowsun otomatik messengeri çalıştırmaması ve oturumu açmaması için kutucukların içini boşaltın.(Yukarıdaki işlemleri yapmadıysanız sizden sonraki birisi oturduğunda msn niz otomatik olarak şifre ve kullanıcı istemeksizin açılacaktır.)
Bazen msn niz açıkken başka bir taraftan oturum açtınız msn çalıştırdınız falan diye bir ikaz aldığınız olmuştur.Bu yukarıdakilerin yapılmadığından olur.

İletiler:Görüşmelerin geçmişini sakla işaretini kaldırınız.(Yapmazsanız tüm msn konuşmalarınız bilgisalarınızın hafızasına kayıt edilir.Hoş olmayan şeyler yaşanabilir :) )

Güvenlik:Parola sor, adres defteri ve sekmeleri kutucuğunu işaretleyiniz.(yapmazsanız msn nizi açan birisi mailinize de otomatik olarak kullanıcı ve şifre kullanmadan mailinizi açacaktır.)

Bu basit ve belkide çok iyi bildiğimiz fakat önemsemediğimiz hatırlatmaları uygularsanız msn nizin,şifrelerinizin,geçmiş iletilerinizin, adreslerinizin çalınma ihtimali çok zayıf olacaktır.Bilginize...
 


necxman

necxman

Üye
Gerçekten çok önemli bilgiler.msn yi biliyordum ama diğerini bilmiyordum.teşekkürler paylaşımın için.
 

lossalive

Üye
Kendi bilgisayarım var ama çoklu kullanıcılar çin yararlı bilgiler sağolasın
 

Sizzy

Üye
bunlar her kullanıcı tarafından yapılması gerekenler ama birde keylogger lara dikkat etmek gerek
 

teenwolfx

Üye
paylaşımın için çok teşekkürler
 

Benzer Konular



Üst Alt