Parreira, Brezilya'yı bıraktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FanaTürk

FanaTürk

Üye
    Konu Sahibi
Parreira, Brezilya'yı bıraktı
Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) yaptığı bir açıklama ile milli takım teknik direktörü Carlos Alberto Parreira'nın görevinden istifa ettiğini duyurdu.


2006 Dünya Kupası'nın en büyük favorisi olarak gösterilmesine rağmen, kupaya çeyrek finalde veda eden Brezilya'da beklenen oldu ve Teknik Direktör Carlos Alberto Parreira görevinde ayrıldı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CBF Başkanı Ricardo Teixeria, Parreira'nın yerine geçecek teknik adamı en kısa zamanda açıklayacaklarını vurgulayarak, "Parreira, Brezilya'nın 1994'de kazandığı dördüncü Dünya Kupası nedeniyle saygı duyulmayı hak ediyor" dedi.


1994 yılında Brezilya'nın başında Dünya Kupası'nı kazanan Parreira, 2003 yılı Ocak ayında bu göreve ikinci kez getirilmişti. 2006 Dünya Kupası hedefiyle yola çıkan Sambacılar, Almanya'daki turnuva boyunca oynadıkları kötü futbol ve yıldız oyuncularının başarısız performanslarıyla yoğun bir şekilde elenmişlerdi. Çeyrek finalde Fransa'ya 1-0 yenilen Brezilya, turnuvaya da erken veda eden takımlar arasına giriyordu. Bu hayal kırıklığının ardından takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Parreira, daha sonra yaptığı açıklamalarda, takımın daha fazla birlikte oynamaya ihtiyacı olduğunu ve fizik açıdan hazır olmadıklarını itiraf etmişti.


1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'yi de çalıştıran ve sarı-lacivertlilerle şampiyonluk sevinci yaşayan Parreira, 1982 yılında Kuveyt, 1990'da Birleşik Arap Emirlikleri ve 1998'de de Suudi Arabistan milli takımlarının başında Dünya Kupası Finallerinde yer almıştı.

Kaynak: Mynet

Fenerbahçe acele etti hoca transferinde... :)
Bu bir yana Brezilya gibi bir takımı finale taşıyamayan hoca bir dakka durmasın zaten... :)
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
İyi olmuş.. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt