Paralı içerik savaşı başladı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Paralı içerik savaşı başladı!






Google ücretli içerik uygulaması olan One Pass'ı duyurdu. Yayıncıların, çevrimiçi içerikleri internet ve cep telefonlarından pazarlamasını sağlayan One Pass, yüzde 10 Google payı ve yüzde 90 yayıncı payı ile çalışacak.

Google'ın One Pass sisteminde ödeme sistemi ise CheckOut olacak.

Google'ın bu alandaki en büyük rakibi ise elbette Apple olacak. Apple, geçtiğimiz günlerde iPad vasıtasıyla yapılan içerik aboneliklerinden yüzde 30 pay alacağını açıklamış ve bu karar çok tartışılmıştı.

BEDAVA DÖNEMİ SONA MI ERİYOR?
Her ne kadar şimdilik ücretli içerik uygulamaları daha çok mobil pazarla ilgili olsa da, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların satışınnda yaşanan müthiş artış nedeniyle önümüzdeki dönemde tüm internet erişimi için de söz konusu olabileceği ihtimaller arasında görülüyor.
Bunun yanında ücretli içerik uygulamalarının yaygınlaşması için Google ve Apple gibi şirketlerin sponsorluk sistemi getirerek kısa süre içerisinde sistemdeki ücretli içerik alanlarını artırma olasılığı da yüksek görülüyor.
Sponsorluk sistemi, en basit haliyle ücretli içeriğin maliyetini bir reklam veren firmaya ödeterek, kullanıcılara içeriği yine ücretsiz sunmak, bunun karşılığında ise reklam veren firmanın reklamını yapmasına imkan vermek şeklinde işliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt