Ortaya Çıkan İddialar OnePlus Şirketinin Benchmark Testlerinde Hile Yaptığını Söylüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Ortaya Çıkan İddialar OnePlus Şirketinin Benchmark Testlerinde Hile Yaptığını Söylüyor
Geçtiğimiz gün OnePlus 5 modelini tanıtarak piyasada bomba etkisi yaratan OnePlus firmasının performans testi yani Benchmark uygulamalarında hile yaparak daha yüksek puan elde ettiği iddia edildi.



Ortaya Çıkan İddialar OnePlus Şirketinin Benchmark Testlerinde Hile Yaptığını Söylüyor

XDA Developers'ın yeni bir raporunda Çinli şirket OnePlus'ın en yeni amiral gemisi olan OnePlus 5'in benchmark skorlarının oynandığı ve olması gerekenden fazla çıktığı iddia ediliyor. Bu arada şirket bu puan artışını bilinçli bir şekilde yapıyor. Bilmeyenler için, OnePlus'ın benchmark puanlarıyla ilgili olarak aldatma yaptığını iddia eden ilk yer xda olmadı. Bu yılın başlarında OnePlus, Meizu ile birlikte, amiral gemileri için hile yaparak benchmark puanlarını arttırdı.

https://www.maxicep.com/oneplus-5-snapdragon-835-ve-dual-kamera-ile-resmi-olarak-duyuruldu
OnePlus 5, Snapdragon 835 ve Dual Kamera ile Resmi Olarak Duyuruldu
Merak ediyorsanız, teknoloji blogcularına dağıtılan tüm OnePlus 5 inceleme üniteleri, işlemci hızını en yüksek frekansta çalıştırarak benchmark uygulamalarında daha yüksek skorlar elde etmeyi başarıyor. Bu şekilde telefon herhangi bir benchmark uygulamasının çalıştığını algıladığında, CPU frekansını testin sonuna kadar en yüksek frekansta tutacak ve sonuçta daha yüksek puanlar elde edecektir.

Ayrıca XDA raporunda hile mekanizmasının puanı ortalamadan çok fazla artırmadığı iddia edildi. Son zamana benzer şekilde, OnePlus özellikle AnTuTu, Androbench, Geekbench 4, GFXBench, Quadrant, Nenamark 2 ve Vellamo gibi belirli kıyaslama uygulamalarını hedef alarak puanlar ile oynuyor.

XDA Geliştiricileri iddialarına yanıt olarak OnePlus sözcüsü, "İnsanlar cihazlarının performansını tespit etmek için karşılaştırma uygulamaları kullanıyor ve kullanıcıların OnePlus 5'in gerçek performansınıgörmesini istiyoruz" şeklindeki bir bildiri yayınladı. Bu nedenle, benchmark uygulamalarında en yüksek frekans kullanımına izin verdiklerini söyledi. Ek olarak, uygulamaları başlatırken OnePlus 5 benzer bir durumda uygulamaların performansına göre hızını artırıyor. Telefonun hız aşırtmadığını bunun yerine en yüksek işlemci hızında çalışarak gerçek gücünü gösterdiğini söylüyorlar.
 


Üst Alt