Orta Dünyadaki Karakterler (Gandalf,Aragorn,Legolas,Gimli)

Sponsorlu Bağlantılar

Üçlemede En Sevdiginiz Karaker

  • Aragorn

    Kullanılan: 1 33.3%
  • Legolas

    Kullanılan: 1 33.3%
  • Gandalf

    Kullanılan: 1 33.3%
  • Gimli

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3
mjs.west

mjs.west

Üye
    Konu Sahibi
Orta Dünyadaki Karakterler (Gandalf,Aragorn,Legolas,Gimli)


Gandalf, bir ya da büyücüsüdür. Ölümsüz Topraklar'da Gandalf, Olórin adlı bir ruhuydu ve rüyaların efendisi 'nun bahçelerinde (Lorien) yaşıyor ve sık sık merhametli 'yı ziyaret ediyordu.

Güneşin üçüncü çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden biri olmak üzere seçildi. Batı dillerinde Gri Gandalf, Elf dilinde Mithrandir ya da "gri gezgin", Cüce dilinde Tharkûn ve Harad dilinde de Incánus adıyla tanınıyordu. Dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi.

Gri Liman'a vardığında ona, ya da "ateş yüzüğü"nü verdi. Bu yüzük soğumuş, korkmuş bedenlerin ruhunu tutuşturur ve cesaretlendirirdi. İki bin yıldan uzun bir süre boyunca Gandalf, Orta Dünya'da etkisini arttıran kötü güçler ile savaştı.

2941 yılında, Ejderha 'un öldürülmesiyle sonuçlanan Yalnız Dağ Seferi'nin ilham kaynağı oldu. Bu sefer sırasında Gandalf Glamdring adlı kılıcı, ise Tek Yüzük'ü buldu.

3018 yılında 'in yanına gelen Gandalf, Yüzük Seferi'ni başlattı. 'de Yüzük Kardeşliği'nin lideri olarak seçildi ve kardeşliği pek çok tehlikeden kurtararak yollarına devam etmelerini sağladı. Bu sırada Khazad-dûm Köprüsü Savaşı'nda, Moria'nın 'u ile yaptığı ölümcül mücadelede kayboldu. Fakat Büyücünün ruhu, hiçbir silahtan zarar görmeyen ve ışık saçan Ak Gandalf olarak dirildi. Böylece 'ın ünvanı elinden alınmış oldu.

Yüzük Savaşında, Gölgeyele (Shadowfax) adlı atını süren Ak Gandalf her yerdeydi: Rohan Kralı Théoden'in ilham kaynağı, 'da 'ın sonunun hazırlayıcısı ve kapılarında Cadı Kralın durdurucusu hep o oldu. Yüzük Taşıyıcısı Tek Yüzüğü yokederken, Gandalf 'un Kara Kapısı önünde Batı Ordusunun komutanları ile birlikteydi.

Savaştan sonra Gandalf, Aragorn ile Gondor'un yeniden birleşmesini sağladı ve 3021 yılında Yüzük Koruyucularının Son Yolculuğuna katılarak Ölümsüz Topraklara döndü.




Aragorn, 1 Mart 2931'de, ve Sarışın ’nin oğlu olarak doğdu. Henüz iki yaşındayken babası orklar tarafından öldürüldü ve Dunedain reisi ve ’un varisi oldu. O ve annesi ’de ’un gözetiminde kaldılar.

Aragorn'un gerçek kimliği öğrenildiği takdirde düşman tarafından hedef haline geleceğini bilen elfleri Dúnedain’in düşmanlarından saklı kalması için kendisine, umut anlamında adını taktılar. Yirmi yaşlarında ve Efendi Elrond'un oğullarıyla çıktığı maceralarda yiğitliğini kanıtladıktan sonra ona gerçek neslini ve ismini açıkladılar. O zaman Elrond ona Isildur’un varislerinin nesilden nesile taşıdığı aile yadigarları olan 'nü ve Elendil’in Kılıcı ’in kırık parçalarını verdi. Ama ’nı, onu hak edene kadar alıkoydu.Hiç olmezdi

Ertesi gün Aragorn Ayrıkvadi’nin bahçelerinde gezinirken ’le karşılaştı ve onu ilk gördüğünde -hakkında birçok hikâye dinlediği- 'i gördüğünü sanarak büyülendiğini düşündü. Arwen'in güzelliğine, kadim bilgisine aşık oldu. Ama aşkı uzun süre karşılıksız kaldı. Çünkü Arwen yüzyıllar görmüş bir elf kızı, Aragorn ise henüz daha çok genç bir ölümlü insandı.
Sonunda Sauron yenilmiş ve Kralın Dönüşü gerçekleşmişti. Aragorn ve galip gelen ordu Minas Tirith’e döndü ve orada ona Kral olarak Gandalf tarafından taç giydi. ’de Yolgezer anlamına gelen Telcontarı kendisine soyisim olarak aldı. Ardından Arwen ve Elrond geldiler. Elrond ona verdiği sözü tuttu ve Yazortası Arifesi’nde 3019'da Aragorn ile Arwen evlendiler. Daha sonra, Arwen'in babası Elrond da dahil bütün elfler 'yı terkettiler.

Elessar olarak Gondor ve Arnor Yeniden Birleşmiş Krallığı’nı uzun süre idare etti. Ve Arwen ona bir adını verdikleri bir erkek çocuk verdi.Eldarion aynı zamanda babası Aragorn dan sonra bilinen kaynaklara göre son kralı olmuştur ve babasının birçok lakabı ona benzerliğinden dolayı ona geçmiştir.Aragorn bizzat oğlu Eldarion'u,kendi birikimleri ile eğitip gerçek bir kral yapmıştır.Aragorn genç bir karekter gibi görünsede uzun ömür bahşedilenlerden olduğu için Miğfer Dibi muharebesinden önce Rohanlı Teoden'in yeğeni Eowyn'le yaptığı konuşmada 87 yaşında olduğu bilgisi açığa çıkmıştır

Legolas Evreninde bir kurgusal kahramandır. 'ın prensidir.

Adı "yeşil yaprak" güneş ışığı, elf perisi anlamına gelen Legolas, Kuzey Karanlık Ormanı olan 'ın Elf Kralı 'in oğludur. Yakışıklılığı ve üstün ok atma becerisiyle dikkat çeker. Elfler arasındaki en güçlü savaşçılardan biridir. Önceleri babası onu 'u bulması için görevlendirdi ama Legolas, yüzyıllardan beri kimseye gözükmeyen, saklanmayı çok iyi beceren Gollumu bulmayı başaramadı.

Daha sonra Güneşin Üçüncü Çağının 3019. yılında Legolas, tarafından yüce divana çağrılarak 'nin bir üyesi oldu. Keskin elf gözleri, ormanlık alanlardan edindiği deneyimleri ve ölümcül yayı, hızı ve zekası ile, Kardeşliğe büyük yararı dokundu. Daha sonra 'ın liderliğinde geçidine, daha sonra da cücelerin mekanı 'ya gitti. Gandalf kaybolduktan sonra 'un önderliğinde 'e oradanda 'e gitti. Amon Hen'de Boromir öldürüldü, ile kaçırıldı, Frodo ve Sam ise onlardan farklı bir yol izleyince kardeşlik bozuldu. Aragorn ve ile birlikte Merry ile Pippin'i kurtarmak için Ork'ların peşine düştü.

Daha sonra Legolas Rohan'ı savunmak için Miğfer Dibi Muharebesine katıldı. Savaş bittikten sonra be üçlü Gondor'u kurtarmak için, Ölüler Geçitinden geçerek 'deki Korsan gemilerini ele geçirdi ve gemilerle Pelennor Düzlükleri Savaşı'na katıldılar.

Sauron yok edildikten sonra Legolas, 'de bir Ormanlık Bölge Elfleri kolonisi kurdu. Dördüncü Çağın 120. yılında Aragorn'un ölümünün ardından Legolas, arkadaşı Cüce Gimli ile birlikte Ölümsüz Topraklara doğru yelken açtı.

Gimli, bir . Babası 'nun yanında 'a yapılan sefere katılan 'di. Gimli genç olduğu için babasının yanında o serüvene katılamadı, ama kendisi de 'ü yok etmek için kurulan Yüzük Kardeşliği'ne üye olarak babasından çok daha önemli bir serüvene katıldı. Gimli onurlu, bilge ve güçlü bir savaşçıydı. Savaş alanındaki favori silahı .

Gimli, elf leydisi ile karşılaşmasında ondan çok etkilenmişti; ayrıca elf ile de sağlam bir dostluğu vardı. Bu ilişkiler Orta Dünya'nın cüceleri ile arasındaki uzun ama zayıf ilişkinin iyileştirilmesine büyük katkıları oldu.
'ın 2876. yılında 'da doğan Gimli, Ejderha Smaug'un ölümünden sonra 2941 yılında Erebor'a yerleştirildi. Gimli'nin babası , cüce 'in ve daha sonra da 'in yol arkadaşlarından biridir. 3018 yılında Gimli babası ile birlikte 'ye gittiler ve Yüzük Kardeşliğiüyeliğine katıldılar.

Gimli, ile dost olan nadir cücelerdendir.

Gimli, Kardeşlik'e 'dan geçmelerini öğütledi, kuzeni Balin'i orada görmeyi umuyordu. Gimli burada Balin'in mezarını gördü. 'ın ile karşılaşmasına tanık oldu. Moria'dan çıkan önderliğindeki Yüzük Kardeşliği kafilesi ile 'e girdi ve oradan da 'e gittiler. Orada 'in ölüsünü Büyük Nehir'den aşağı yolladı ve Gandalf'ın geri dönüşüne tanık oldu. Gimli, 'nda, 'nda ve 'nda yer aldı.

Savaştan sonra Gimli, altında bulunan Parıldayan Mağaraların Efendisi oldu. Dördüncü Çağ'ın 120. yılında Aragorn'un ölümüne dek Rohan'daki krallığının başında kaldı; bu olayın ardından bir elf gemisi ile Ölümsüz Topraklara doğru Legolas ile birlikte yelken açtı.

(Alıntıdır)
 

Benzer Konular

doctorrr
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
500
doctorrr
Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Albert Einstein


Üst Alt