Organ bağışlansaydı yaşayacaktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Organ bağışlansaydı yaşayacaktı
Akciğerinin yüzde 60'ı alınan ve 40 gündür akciğer nakli için organ bekleyen 13 yaşındaki kız hayatını kaybetti.

Gümüşhane'de bulaşıcı alerjik hastalık nedeniyle akciğerinin yüzde 60'ı alınan ve yaklaşık 40 gündür akciğer nakli için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde kadavradan organ bekleyen 13 yaşındaki kız hayatını kaybetti.

5 yıl önce organik tozlara karşı gelişen alerji nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesinde akciğerinin yüzde 60'ı alınan ve yaşamını oksijen tüpüne bağlı olarak geçiren 13 yaşındaki Seda Nas, akciğer nakli olmak için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine getirildi.

Yaklaşık 40 günden bu yana kadavradan bağışlanacak organ bekleyen ve yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Nas, solunum yetmezliği nedeniyle öldü. Dede Cemal Nas, uzun süredir kadavradan organ bağışı yapılmasını beklediklerini, ancak torununun yaşam mücadelesini kaybettiğini söyledi. Nas, torununu kaybetmekten büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Seda Nas, geçen hafta cuma günü EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde, konsey kararıyla acil nakil listesine alınmış ve son dönemde solunum yetmezliği çektiği bildirilmişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt