Operasyondan 5 gün sonra yeni burun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Operasyondan 5 gün sonra yeni burun
En sık yapılan estetik operasyonlardan burun estetiğinde yeni yöntem sayesinde iyileşme süresi çok kısaldı. Sadece 5 gün sonra hayatınıza kaldığı yerden devam edebilirsiniz.

Estetik operasyonlar, teknolojik gelişmelerin de etkisiyle çok daha kolay yapılır hale geldi. Özellikle burun operasyonlarında yenilikler hiç bitmiyor. Bu yeniliklerden bir tanesi, estetik yaptırmayı düşünen ancak uzun süren iyileşme sürecini düşününce vazgeçenlerin fikrini değiştirebilir.





Basit burun estetiğinden bahsediyorum. Adı üstünde, basit... Yarım saat sürüyor. Ameliyattan 5-7 gün sonra sosyal hayatınıza rahatlıkla dönebiliyorsunuz. Burnunuzun yüzünüzün hiçbir yerinde şişlik, morluk ve ağrı oluşmuyor. Peki uygulama kimlere yapılır, kimlere yapılmaz? Niye diğer burun estetiklerinde günlerce sancı çekiliyor da bunda hemen iyileşiliyor? Sorularımıza yanıt almak için yöntemi geliştiren Estetik Cerrah Operatör Dr. Bülent Cihantimur'u buluyoruz.

Çok kısa sürede iyileşiliyor olması hiç şüphesiz en avantajlı tarafı. Cihantimur da yöntemin çıkış noktasının zaman olduğunu söylüyor:


Burun estetiği olmak isteyenlerin korktuğu iki şey var. Birincisi ameliyat, çok ağrılı sızılı, şişmelı, morarmalı olmasından korkuyorlar. İkincisi de sonuç, sonucun kötü olmasından korkuyorlar. Her iki korku da bu yöntemde yok. Çünkü burun kemiği kırılmıyor. Kırma olmadığı için de burun çabuk iyileşiyor.


- O zaman o burunda hiçbir değişiklik olmuyor.


Ameliyattan önceki görüşmede doktorla hastanın birbirini tam olarak anlamış olmaları gerek. Hastanın doğal burun estetiğinin ne olduğunu tam olarak anlaması lazım ki sorun çıkmasın. Hastaya soruyorum, burnunu yaptırmak istemendeki amaç ne? "Burnumu beğenmiyorum" ya da "Eşim beğenmiyor" diyor. Ama benim asıl duymak istediğim hastanın "Ben güzel olmak istiyorum" demesi. Seni güzel yapabilirim. Fakat bunları bunları yapmam lazım diyorum.
- Ne yapıyorsunuz?

Anlayabileceği şekilde anlatıyorum. Bizim yaptığımız normal operasyonun yarısı gibi bir işlem. Operasyonu 3 adımda bitiriyorum. Estetiği olan kişi, insanlarda “Sende bir değişiklik var ama ne?" algısı oluşturuyor. Tam olarak ne olduğu fark edemiyorlarsa, bu başarılı bir operasyondur. Çünkü en iyi burun estetiği, burnu doğal haline getirmek için yapılandır.


Tam da düşündüğüm gibi, basit burun estetiği, çok büyük burunlara yapılmıyor. İkinci kez ameliyat olanlar, burnu yamuk olanlar, burun estetiğinden beklentisi çok olanlara da yapılamıyor. Peki burnu yamuk olduğu halde bu operasyonu isteyen çıkarsa ne oluyor?

Onun normal estetik yapması lazım. Bir insanın burnu yamuksa ne o ne de çevresindekiler o yamukluğun farkında değiller. Çünkü o burna bakmak istemiyor, o burnu görmek istemiyor. Dolayısıyla da öne çıkmıyor. Basit burun estetiği yapılırsa yamuk bir buruna, siz o yamuk buruna bu tekniği en ideal şekilde uygulayıp, inanılmaz bir şekil verseniz göze çarpacak tek negatif şey o yamukluk olacaktır. Birisine soracak burnum nasıl olmuş diyecek "Çok güzel olmuş ama yamuk" cevabını alacak.

Peki operasyonun hiç mi olumsuz tarafı yok?

En büyük komplikasyon hastanın beklentisiyle ilgili. Hastanın beklentisi büyükse o bir komplikasyon oluşturuyor. Çünkü estetik cerrahide bir sonuç var, eğer hasta mutluysa olmuştur, hasta mutsuzsa olmamıştır. Yani çıkan sonuç isterse dünyanın en güzel burnu olsun ama mutlu olmamışsa, olmamıştır. Olup olmayacağı da ameliyattan önceki görüşmede belli oluyor zaten.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt