Opel Speedsterin üretimi durdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Opel Speedsterin üretimi durdu


Opel Speedster, yaklaşık beş yıllık üretimden sonra son kez 21 Temmuz 2005'te montaj hattından çıktı.
Eylül 2000’de üretiminin başlamasından bugüne kadar 7000 adet üretilen Speedster, Lotus işbirliğiyle geliştirilmişti. Otomobil, karoserinde alüminyum veya plastik malzeme kullanılan tek Opel modeliydi. Pek çok ödül kazanan Speedster 2000 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda yılın cabriosu seçilmişti
Yaklaşık 850 kilogram ağırlıktaki Speedster, 2001 yılı başlarında Avrupa pazarlarına sunulduğu zaman, o tarihlerde yeni geliştirilen 2.2 ECOTEC dört-silindirli alüminyum motor ile donatılmıştı. Bu motor ünitesinin gücü 147 HP’ydi. Bu da Speedster için yaklaşık 220 km/saat maksimum hız ve altı saniyeden daha kısa sürede 0 – 100 km/saat hızlanma sağlıyordu. İlkbahar 2003’te, Opel, yepyeni bir yüksek-performans versiyonu daha tanıttı. 147 200 HP güç çıkışı sunan 2.0 litre ECOTEC turbo motorlu Speedster Turbo artık ailsenin en güçlüsüydü. Bu versiyon 4.9 saniyede 0 ‘dan 100 km/s hıza ulaşıyordu ve maksimum 243 km/s’lik son hıza sahipti.
 


raikkonen_1

Üye
ACABA BİR SORUN MU ÇIKTI?
 

onlinehack

Üye
Cokda güzel araba neden durduysa
 
goldcrusher

goldcrusher

Üye
ewet ya guzelde araba bişey oldu herhalde :ah:
 
serdaronlinenet

serdaronlinenet

Üye
Zeynep in klibinde bu arabayla rol almıştı :D
 
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Yani üretimden kaldırmak için illa sorun çıkması gerekmiyor. Otomobil firmaları sürekli yeni modeller çıkarıyor ve eski modelleri üretimden kaldırma kararı alıyor. Nasıl tofaş'ın kuş serisi( Serçe,doğan,şahin..) üretimden kalkıp yerine doblo,marea falan geldiyse speedster in yerinede yeni model arabalar gelecek demektir.
 

doukan1989

Üye
tamam da şimdi araba az satıldı çok ilgi görmedi diyedir belki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt