OnePlus 6 vs 5T, 5 ve 3T: kamera karşılaştırması (Video)

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 6 vs 5T, 5 ve 3T: kamera karşılaştırması (Video)
Fiyat/performans oranı ile öne çıkan OnePlus modellerinin kamera karşılaştırması paylaşıldı.

Kamera özellikleri
OnePlus 3T
: 16-megapixel f/2.0
OnePlus 5, 5T, & 6: 16 megapixel f/1.7 ve 20-megapixel f/1.7

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Yapılan testte bütün kameraların HDR modu aktif hale getirildi. Diyafram aralığı ayarı ise oto ayarlarda kaldı.

Kameralara doğal ışık, doğal gölge, yakın odaklanma, renk üretimi ve düşük ışık karşılaştırmaları yapıldı.

Doğal ışık testinde en iyi sonucu veren cihaz OnePlus 5T oluyor. OnePlus 3T'de donanıma ve 2 yıl eski bir cihaza göre iyi bir görsel çıkarıyor. OnePlus 6 ise detay konusunda bir eksiklik yaşamıyor ancak renk yönetimi konusunda eksiklik net bir şekilde görülüyor. OnePlus 5T ve 5 arasında çok büyük bir fark görünmese de en iyi doğal ışık testinde en iyi sonucun OnePlus 5T ile alındığı belirtiliyor.

Doğal gölge testinde ise OnePlus 3T diyafram açıklığında dolayı diğer cihazlara göre geri kalıyor. Fakat yine de donanıma göre OnePlus 3T kabul edilebilir bir performans ortaya koyuyor. OnePlus 6 yine keskin ve güzel bir görsel ortaya çıkarıyor ancak yine yıkanmış görünüyor. OnePlus 5 ve 5T ise bu alanda en iyi sonucu veriyor.

Yakın odaklanma testinde en iyi sonucu veren cihazın OnePlus 6 olduğu görünüyor. OnePlus 3T'nin yine gayet iyi bir iş çıkardığı görülüyor. OnePlus 5T'nin yakın odaklanmada biraz sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. OnePlus 3T, 5 ve 5T'nin daha sıcak tonlara sahip olması iyi görünüyor ancak fotoğraflarının çekildiği ormanın kirli ve nemli olması ile eşleşmediği belirtiliyor. Sonuç olarak bu testte derin yeşillikler ve gölgeli ormanda en iyi sonucu veren cihaz OnePlus 6 oluyor.

Renk üretimi testinde OnePlus 5 ve 5T iyi bir sonuç verirken bu alan yine en zayıf olan OnePlus 6 oluyor. OnePlus 3T'nin çektiği fotoğrafta ise vinyet etkisi denilen parlaklığın merkeze göre azalması durumu yaşanıyor.

Düşük ışık testinde en kötü fotoğrafı çeken cihaz OnePlus 3T oluyor. Geniş diyafram açıklığına sahip olan OnePlus 6, 5T ve 5 bu alanda iyi bir sonuç ortaya koyuyor.
 


Üst Alt