Ölümsüzlüğe 20 Yıl Kalmış !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Ölümsüzlüğe 20 Yıl Kalmış !
“Hızlanan Dönüşler Kanunu” adını verdiği teorisini açıklayan gelecek teknolojileri uzmanı bilimadamı Ray Kurzweil(61), “Ben ve benim gibi pek çok bilim insanı, vücutlarımızın taş devrinden kalma yazılımını yeniden programlayabileceğimize ve yaşlanmayı önce durdurup ardından da tersine çevirebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Genlerin çözümlenmesi ve bilgisayar teknolojilerinin anlaşılması konusunda hızlı bir gelişme gösterildiğinin altını çizen bilim adamı, nanoteknolojinin sonsuza dek yaşamın anahtarı olduğunu iddia etti. Kurzweil’e göre nanoteknoloji, 20 yıl içinde hayati organların yerini tutabilecek kadar ilerlemiş olacak.




‘Robotlara dönüşeceğiz’

İnsanların yavaş yavaş ‘cyborg’laşacağını (hem yapay hem doğal sistemlere sahip olan, sibernetik organizma) iddia eden Ray Kurzweil, nanobotların kan hücrelerinin yerini alacağını ve binlerce kat daha etkili çalışacağını belirterek “25 sene içinde olimpiyatlarda 15 dakika boyunca nefes almadan koşabileceğiz ya da oksijen olmadan dört saat boyunca dalış yapabileceğiz. Zihinsel kapasitemiz, birkaç dakikada kitap yazabilecek kadar artacak. Sanal seks yaygınlaşacak. Zamanla hepimiz yapay organları ve uzuvları olan robotlara dönüşeceğiz” diye konuştu.
 


ArslanArif

ArslanArif

Üye
Muhakkak her canlı ölümü tadacak bundan kurtuluş yok
 
_dumanist_

_dumanist_

Üye
''Zihinsel kapasitemiz, birkaç dakikada kitap yazabilecek kadar artacak.''

O zaman hiçbir özelliği kalmaz benim güzel yazarlarımın, şairlerimin..
Ölümü tatmazsak kıymetini bilemeyiz ki hayatın.

Umarım böyle bir teknoloji altına girmeden dünyamız ben buradan göçer giderim.

 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
(Onların mantığıyla) ruh zaten göçüp gidiyor. Organlar tamamen cihazlara bağlı olarak yaşatılıyor. Yani kısacası vücudumuz robotlaşıp zombi gibi dolaşacak ortalıkta. Bir de yapay zekâ ekledik mi tamamdır. :)
 
my immortal

my immortal

Üye
Yirmi yıl yaşama garantileri var demek bukadar emin konuşuyolar.
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Zaten as olan ruh değilmi?.Yüce ALLAH(C.C) Almak istediği canı alır.Buna bir avuç makina mı engel olacak? :pro:
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuya yakın bir öykü okumuştum. Anlatayım;


Birkaç bilim adamı Tanrı'nın huzuruna çıkıp: "Artık sana ihtiyacımız kalmadı. Topraktan insan bile yaratıyoruz" demişler. Tanrı::hmmm "Demek topraktan insan yaratıyorsunuz. O hâlde yaratın da göreyim" demiş. Bunun üzerine bilim adamlarının içlerinden biri eğilip yerden bir avuç toprak almış. O anda Tanrı: "Hayır! Kendi toprağınızdan alın" demiş. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt