Ölmesin diye dondurdular!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
Ölmesin diye dondurdular!
Kalp krizi geçiren 38 yaşındaki kadının doktorları öyle bir karar aldı ki...

Amerika, Kuzey Carolina'da yaşayan 38 yaşındaki Amy Moore, geçirdiği kalp krizinin ardından tam 20 dakika boyunca nabzı atmadan "ölü" kaldı.

Kadını bir türlü hayata döndüremeyen doktorları, sıradışı bir yönteme başvurdular ve onu dondurmaya karar verdiler.

Soğuk battaniyeyle kaplanan kadının vücuduna, dondurucu sıvılar enjekte edildi ve vücut ısısı 33 dereceye düşürüldü.

Böylece kadının beyni uyku haline geçirildi ve oksijensiz kalmaktan ötürü zarar görmesi engellendi, doktorlarına da zarar görmüş kalbini çalışır hale getirebilmeleri için bir şans daha tanıdı.
İki gün boyunca buz içerisinde kalan Moore, doktorların kalbinin tekrar güçlendiğine karar vermesinin ardından yavaş yavaş ısıtılarak hayata geri döndürüldü.

Moore, kalp krizinden dolayı hafıza kaybı yaşasa da, doktorları 20 dakika boyunca ölü kalan kadının beyninde hiçbir hasar oluşmadığını ve tam olarak iyileşmesinin beklendiğini açıkladılar.
Bu yılın başlarında, Newcastle'da doktorlar kalbinde delikle doğan 16 haftalık bir bebeğin üzerinde de benzer buz tedavisini uygulamışlardı.

Ameliyatın ardından ölümcül bir rahatsızlık yaşayan bebek, dört gün boyunca "buz torbası"nda tutulmuş ve 12 hafta sonra da evine dönecek kadar iyileşmişti.

Uzmanlar, bu tedavi yönteminin oldukça eski, hatta antik olduğunu söylüyor ve Hipokrat'ın yaralı askerleri kar ve buz içinde tutmayı savunduğunu belirtiyorlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt