Okul Öncesi Hikaye Tamamlama

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Okul Öncesi Hikaye Tamamlama
Okul Öncesi Hikaye Tamamlama örnekleri

Birkaç hikaye tamamlama örneği;

SAATLER

Emircan, saatleri çok ilginç buluyordu.Evlerindeki masa saati ve duvar saatine bakar, akrebin yelkovanın ve saniyeyi gösteren çubuğun hareketlerini ilgi ile izlerdi.Saatten çıkan tık tık tık seslerini dinlerdi.Emircan sabah kalktığında annesine saati sorar, hazırlanır okula giderdi.Akşam da saate bakar; zamanında uyurdu.
Birgün yine duvardaki saate bakarken..................



Teneffüs zili çalmıştı.Sinan tek başına bahçeye çıktı.Bahçede gezinirken yerde bir saat gördü.Saat çok güzeldi.Eline aldı, bir süre inceledi. Çevresine baktı. Kimsecikler yoktu.Saati alıp cebine koydu ve hemen oradan uzaklaştı.Doğruca sınıfa girdi ve sırasına oturdu.Hiç kimseye bir şey söylemedi.Öğretmen geldi.Ders başladı.Bu arada sınıf kapısı çaldı.Bir çocuk ağlayarak içeri girdi.
-Babamın bana hediye ettiği saati kaybettim.Bulan var mı? Dedi.
Sinan çok heyecanlandı.Ne yapacağını bilemedi.Başını öne eğdi ve çocuğun gitmesini bekledi.Çocuk ağlayarak sınıftan çıktı.
………………………………………………



Aslan, kurt ve tilki arkadaş olup, avlanmaya çıkmışlar. Günün sonunda, bir öküz, bir keçi ve bir de tavşan avlamışlar. Aslan kurda dönerek; “Hadi bakalım !” demiş. “Şu hayvanları paylaştır da karnımızı doyuralım.”
Kurt ezile büzüle “Ey büyük sultanım !” demiş. “Şu öküzü siz buyurun, keçi bizim, tavşan da tilki kardeşin olsun.” Demiş. Aslan kızmış “Sen kim oluyorsun ? Ben varken sana etmek düşer mi ?” Sonra da bir pençe darbesiyle kurdu yere sermiş. Bu kez tilkiye dönüp: “Haydi sen paylaştır.” Demiş.
Tilki…………………
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
3K
westmoreland
  • Kilitli
Cevap
7
Görüntüleme
3K
Bay H


Üst Alt