Ödüle doymayan tek yapı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Ödüle doymayan tek yapı
Yapımı bu yıl tamamlanan Tripoli Kongre Merkezi 2010 yılı içinde kazandığı birçok ödüle bir yenisini ekleyerek “Dünyanın En İyi Kamusal Yapısı” seçildi.

Bu yıl jüri başkanlığını International Homes dergisi baş editörü Helen Shield’in üstlendiği, uzun yıllardır dünya gündeminde önemli bir değerlendirme platformu olan International Property Awards-Uluslararası Mimarlık Ödülleri Bloomberg, International Herald Tribune, New York Times, Frankfurter Allgemeine, Sydney Morning Herald ve Google gibi prestijli medya grupları tarafından destekleniyor.

Tripoli Kongre merkezinin en iyi seçildiği kategoride diğer bölge birincileri adaylar ise
Almanya’dan “BMW Müzesi” ( Atelier Bruckner), Amerika’dan “CalPERS Yönetim Kompleksi” (Pickard Chilton), Birleşik Krallık’tan “Excel Phase 2 (Grimshaw Architects) oldu. Afrika bölgesinde birinciliğe layık bir projenin seçilmediği yarışmada, Asya- Pasifik bölgesinde ise Çin’de Shunde Polis Merkezi (NSIAP- New Space International Architectural Practice) ve Tayland Khonkaen Bölge Yönetim Merkezi (I'll Design Studio) övgüye değer bulunmuştu.
Son zamanlarda yatırımlarıyla dikkati çeken Libya’da, 3000 kişilik kapasitesiyle Tripoli Kongre Merkezi kentin en çağdaş yapısı olarak sosyal ve mimari anlamda öncü bir nitelik taşıyor. Tasarım ve inşaatı toplam 10 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanan yapının inşaatını yine bir Türk firması, System İnşaat gerçekleştirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
408
HeiLmasTer®
Tuncay.erol
Cevap
10
Görüntüleme
5K
technoshark
d€rVish
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Cihandar
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
2K
haydaravısyon


Üst Alt