'O düdüğü as!'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
'O düdüğü as!'


[h=2]Old Trafford'da Şampiyonlar Ligi tarihinin en kötü yönetimlerinden birini gösteren Wolfgang Stark, UEFA'dan 6.3 puan aldı. Alman hakemin bir daha Devler Ligi'nde düdük çalması çok zor. İngiliz gazeteleri bile Galatasaray'ın hakkını savunurken, maçı yorumlayan Koeman ilginç bir benzetme yaptı[/h]
Manchester United ile Galatasaray arasındaki Şampiyonlar Ligi mücadelesine, iki tarafın ortaya koyduğu performanstan çok, maçın hakemi Wolfgang Stark’ın kötü yönetimi damga vurdu. Hem Cim Bom’un hem de İngiliz devinin bariz penaltılarını es geçen Stark’a büyük tepki var. İşte hakemle ilgili olarak dış basında yazılanlar, UEFA’nın tavrı ve Ronald Koeman’ın yorumları:

Maçın gözlemcisi Jon Skjervorld, sahada gördüklerine karşın verilen kararlara inanmakta güçlük çektiğini yöneticilerine bildirdi. Alman hakem Wolfgang Stark’a 6.3 puan veren Norveçli gözlemci, bu notun ardından Stark’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde bir daha görev almaması gerektiği görüşünü de iletti. Maç devam ettiği sırada BBC yorumcusu Chris Bevan da, Umut’un düşürüldüğü pozisyonda penaltı kararı vermeyen Stark’ın başının belada olduğunu söyledi.

Stark’ın kötü yönetimi, Ada medyasında da tepki çekti. Önde gelen İngiliz gazeteler bile Galatasaray’ın hakkını savundu. Mirror, “Manchester United 1. dakikada Vidic’in Umut’a yaptığı müdahalede penaltı kararı verilmediği için şanslıydı” ifadesini kullandı. Daily Mail aynı pozisyonu, “Manchester ucuz atlattı. Galatasaray rakibinin savurganlığını cezalandırmaya çok yaklaşmıştı” diye yorumladı. The Telegraph ve The Sun gazetelerinde de benzer yorumlar yer aldı.

Maçı Hollanda’nın TV2 kanalı için yorumlayan Feyenoord’un hocası Ronald Koeman, “Hakemin ismi Almanca güçlü anlamına geliyor ama son derece zayıf bir yönetim gösterdi. Maçın hemen başında Türkler’e penaltı vermeliydi. Pozisyona çok yakındı ama görmezlikten geldi. İngilizler’e kıyak geçti. Zaten ben Stark’ı çok iyi tanırım. Tipik bir ev sahibi hakemidir. Böyle büyük maçlarda kendi seyircisi önünde oynayan takımı inceden inceye korur. Maçın hakkı beraberlikti” dedi.

’Sir de itiraf etti!’

Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Umut Bulut’un verilmeyen penaltısıyla ilgili ilginç bir anekdot paylaştı. Hakemin o pozisyonda bir süre durduğunu belirten Albayrak, “Sanırım daha sonra Türk olduğumuz aklına geldi. Maçtan sonra hocamızla birlikte Alex Ferguson’la oturduk, konuştuk. O da pozisyonun yüzde 100 penaltı olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

‘Muslera çok zekiydi’

Nani, penaltı vuruşunu kurtaran Muslera’ya övgüler yağdırdı. Portekizli futbolcu, “Kalecinin hareketini bekledim. Ama o çok zekiydi, ben hamle yapana kadar yerinden kımıldamadı. Harika bir kurtarıştı” dedi. Maçı tribünde izleyen Colin Kazım da twitter’da, “Muslera dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri” yazarken, Uruguaylı file bekçisi bu sözlere teşekkür etti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt