Nükleer karşıtları yargılanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Nükleer karşıtları yargılanıyor
Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Perihan Pulat, Gülnur Öztaş, Ezgi Yazgülü Öztürk, Büşra Aşkın, Sebahat Aslan, Emre Ata, Oğuz Eriş, Tolga Uzun, Aylin Mert, Aslı Olcan, Suna Kılıççı, Neslihan Uras, Korol Diker, Yeşiller Partisi üyesi sanıklar Serhat Ertuğrul ve Ümit Şahin ile sanık avukatları katıldı.

Sanıklar, savunmalarında, 2911 sayılı yasaya muhalefet etmediklerini ifade etti.

Mersin Akkuyu'da yapılmak istenen nükleer santrale karşı topladıkları 174 bin imzayı TBMM yetkililerine vermeyi amaçladıklarını, bu nedenle ya göstericilerden bir grubun Meclis'e girmesini ya da Meclis'ten bazı yetkililerin dışarı çıkarak imzaları almasını istediklerini anlatan sanıklar, herhangi bir suç işlemediklerini söyledi ve beraatlarını istedi.

Duruşma, bazı sanıkların talimatla ifadelerinin alınması için ertelendi.

-BASIN AÇIKLAMASI-

Greenpeace üyeleri, duruşmanın ardından adliye önünde ''Kirli nükleer anlaşmaya hayır'' ve ''Biz de nükleere karşıyız. Bizi de yargılayın'' yazılı pankartlar açtı.

Sanıklardan Greenpeace adına açıklama yapan Korol Diker, ''sivil toplum olarak, bakanlarla çay içip, gülümseyen fotoğraflar verecek kadar özgür olduklarını'' ifade ederek, ''aksi takdirde 3 yıla kadar hapisle yargılandıklarını'' kaydetti.

Yeşiller Partisi eş sözcüsü sanık Ümit Şahin ise ''davayla Türkiye'de yükselişte olan ve hükümetin bastırmak istediği nükleer karşıtı muhalefetin yargılandığını'' söyledi.

Yeşiller Partisi Çankaya İlçe Örgütü Sözcüsü sanık Serhat Ertuğrul ise yargılanan 58 kişinin, ülkenin ekolojik bir yıkım ile karşılaşmaması ve halkı bilgilendirmek için vatandaş olmanın ödevini yerine getirdiğini kaydetti.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü sanık Sebahat Aslan da nükleer santrallere karşı demokratik mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Açıklamaya, BDP, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türkiye Barış Meclisi ve Ekoloji Kolektifi üyeleri de destek verdi.

AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
404
Kingmortall
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
398
doctorrr
Romantik Prens
Cevap
1
Görüntüleme
432
Doğuş Pertez
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
402
HeiLmasTer®


Üst Alt