nternet Telefonu (VOIP) Hzl Büyüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
nternet Telefonu (VOIP) Hzl Büyüyor
VOIP olarak bilinen internet telefonları giderek yaygınlaşıyor.
Yüksek telefon faturaları çok yakında tarihe karışıyor, internet telefonu (VOIP) teknolojisi sayesinde bundan böyle yan komşumuzu aramakla Çin'i aramak arasında hiçbir fark kalmayacak

Yaşamımızı temelden değiştiren internet sayesinde büyük bir iletişim çağının da kapısı aralanıyor. Graham Bell'in icat ettiği ve her gün yüzmilyonlarca kişinin kullandığı telefon, "cep" devriminin ardından şimdi de internet devrimini yaşıyor. "Geleceğin telefonu" olarak nitelendirilen internet telefonları sayesinde l trilyon dolarlık telekom sektörünün tamamen değişmesi bekleniyor. Peki nedir bu internet telefonu? Neden bu kadar önemli?

“Skype” ile büyüdü
Internet telefonu basit bir anlatımla şu an evimizdeki sabit hatlar sayesinde yaptığımız konuşmaları internet üzerinden çok daha kaliteli ve ucuza yapabilmek anlamına geliyor. "Voip" internet Protokolü Üzerinden Ses Transferi) adı verilen bu teknoloji sayesinde maliyetler inanılmaz düzeyde düştüğü için evden yan komşuyu aramakla Çin'i aramak arasında fiyat olarak pek fark kalmıyor.

Dünyada bir fenomen haline gelen bu teknoloji, dosya paylaşım çılgınlığına yol açan KaZaA programının yaratıcılarının ortaya çıkardığı "Skype" ile başladı. İki bilgisayar arasında mikrofon ve kulaklık aracılığıyla bedava sesli görüşme imkanı tanıyan Skype programı piyasaya sürüldükten birkaç ay sonra 200 milyon kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Şirketler görüşme maliyetlerini Skype sayesinde çok aşağılara çekti.

Ebay'in 2.6 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Skype firması bilgisayardan normal telefon hatlarına çok ucuz fiyatlarla arama hizmeti başlattığından beri tüm dünyada bir Voip çılgınlığı yaşanıyor.

Cep’e de Giriyor
Dünyada teknolojinin başkentlerinden biri olarak anılan G.Kore'de internet telefonları için "0-70" şeklinde özel alan kodu dahi verildi. Japonya ise 2007'den itibaren Voip'i cep telefonlarında uygulayacak. Avustralya'da da Telekom şirketlerinin Voip'e geçmesinin ardından tüketicilerin aylık telefon faturaları ortalama yüzde 33 düştü

(Kaynak: Teknolojitv
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt