Nokiadan Yeni İncilerE60, E61 ve E70 yeni E serisi

Sponsorlu Bağlantılar

Shadowman07

Shadowman07

Üye
    Konu Sahibi
Nokiadan Yeni İncilerE60, E61 ve E70 yeni E serisi
Sene sonuna yaklaşırken firmalar 2006 yılı içinde çıkacak olan yeni telefon modellerini tanıtmaya başladılar. Nokia'da geçtiğimiz günlerde 2006 yılının ilk çeyreğinde piyasaya süreceği ve daha çok iş adamlarını hedef alan E serisi telefonlarının resmi olarak tanıtımını yaptı. Nokia E60, Nokia E61 ve Nokia E70 olmak üzere 3 üyeden oluşan E serisi telefon ailesinde ortak olarak küçük boyutlar, kolay kullanılabilirlik ve fonksiyonellik ön planda tutulmuş.
modele göre Tri-Band veya Quad Band GSM ile 3G (WCDMA) desteki telefonlar, WLAN, Bluetooth, Infrared gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine ve bilgisayar ile USB 2.0 üzerinden hızlı veri alış, verişine destek vermekteler. S60 için geliştirilmiş olan en son işletim sistemi Symbian 9.1 içerecek olan telefonlar, popüler e-posta uygulamalarınada destek verecekler. ( BlackBerry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail ve Visto Mobile)
Nokia, yeni telefon serisinde VoIP ve bas konuş gibi özelliklere destek vermekte. E serisi üyeleri ayrıca Avaya veya Cisco IP PBX telefon santral sistemleri kurulu şirketlerde 4 haneli dahili telefon arama, yönlendirme gibi hizmetlerden yararlanabiliyorlar yani WiFi destekli kapalı devre telefon sisteminin bir parçası oluyorlar. Bu oldukça hoş bir özellik, cep telefonunuz yanınızda olduğu sürece şirket içinde bulunamama gibi bir sorun yaşamanız imkansız.
E serisi telefonların ortak özellikleri WLan, Bluetooth, Infrared kablosuz bağlantı desteği, USB 2.0 ile bilgisayara bağlanabilme, 3G ağlarda çalışabilme, bas konuş ve VoIP desteği olarak sıralanabilir. Telefonlar ayrıca ortak olarak Symbian 9.1 işletim sistemi barındırıyorlar.
Nokia E60



Tasarım olarak ilk bakışta Sony Ericsson T630'u andıran Nokia E60, E serisinin üstün özelliklerini klasik bir kasada isteyenler düşünülerek tasarlanmış. 115mm x 49mm x 16.9mm boyutlarındaki telefon GPRS/EDGE/WCDMA ağarı üzerinden data alış verişine ve GSM 900/1800/1900Mhz ile 2100Mhz WCDMA/UMTS (3G) ağları üzerinden görüşme yapılabilmesine izin veriyor. E60 352x416 piksel çözünürlükte 16 milyon renk derinliğinde LCD ekrana sahip. Telefonun dijital kamerası bulunmamakta.
Bütün E serisi telefonlar gibi VoIP, bas konuş teknolojilerine destek veren E60, Wi-Fi destekli santraller üzerinden şirket hatlarına bağlanıp dahili bir telefonmuşçasına kullanılabilmekte. 30MB'a yakın dahili hafıza ile gelmesi beklenen telefonda hafıza genişleme yuvası olarak düşük voltajlı RS-MMC kullanılmakta. 970mAh gücünde bataryaya sahip olacak E60'da 3-6 saat konuşma süresi ve yaklaşık 1 hafta bekleme süresi olacak.
Nokia E61



Oldukça geniş ve 320x240 piksel çözünürlükte, 16 milyon renk derinliğinde ekranı bulunan Nokia E61, aynı Motorola Q ya benzeyen bir tasarım ile gövde üzerinde QWERTY klavye içermekte. Geniş ve kullanışlı klavyesi sayesinde e-posta alıp gönderme, anında mesajlaşma ve Internet sayfalarında gezme işlemlerini oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirmek mümkün.
Nokia E61, 75 MB civarı dahili hafızaya ve genişleme yuvası olarakta SD Kart slotuna sahip. Beraberinde 64MB SD kartda verilecek olan telefon hafıza konusunda oldukça bonkör görünüyor. E61, diğer E serisi telefonlarda bulunan WiFi, VoIP, bas konuş gibi özellikler yanında Internet üzerinden yerel ağlara dahil olmanızı sağlayan VPN desteği ve Microsoft ActiveSync programı ile uyumlu çalışarak Outlook ile senkronizasyon kurabilme desteğide içermekte. Telefonun dijital kamerası bulunmamakta.
E61 ayrıca Tri-Band yerine Quad Band desteği içermekte ve bu sayede dünyanın her yerinde görüşme imkanı sunmakta. Beraberinde Yahoo, AIM ve OMA anında mesajlaşma programları ve çeşitli ofis dökümanlarını düzenleyebilmek için programlar gelen E61, MP3 ve AACmüzik formatlarını tanıyıp çalabilmekte. 117mm x 69.7mm x 14mm ölçülerinde ve 144 gram ağırlığında olacak olan telefon 1500mAh gücündeki pili ile 4-7 saat arası görüşme, 9 ile 11 gün arasıda bekleme süresi sunacak.

Nokia E70



Açılıp kapanabilir QWERTY klavyeye sahip Nokia E70, Nokia 6800'in modernize edilmiş hali olarak düşünülebilir. E70 serinin en üst düzey telefonu olarak diğer telefonlarda bulunan bütün özellikleri desteklemekte ve ek olarak 2 mega piksel çözünürlüğe sahip dijital kamera içermekte. Nokia'nın serinin diğer modellerine neden dijital kamera yerleştirmediği gerçekten düşündürücü.
Avrupa ve Amerika versiyonları ayrı çıkacak olan E70 Tri-Band GSM ağlarını desteklemekte. 117mm x 53mm x 22mm ölçülerinde ve 127 gram ağırlığında olan Nokia N70'in 256K renk derinliğine sahip 352x416 piksel çözünürlükte ekranı bulunmakta. 1500mAh gücünde pil ile gelecek olan telefon 4-7 saat arası konuşma 9 ile 11 gün arası bekleme süresine sahip olacak.
E serisi telefonlar 2006'nın ilk çeyreğinde raflardaki yerlerini alacaklar. Firma S60 serisi telefonları E serisi ile oldukça üst seviyelerde özelliklerle donatmış fakat E70 dışında diğer telefonlarda dijital kamera olmaması, kullanıcıların ilgisini E70 üzerinde yoğunlaştırıp diğer telefonları es geçmelerine neden olabilir. Firma nasıl bir fiyat politikası uygular bilinmez fakat yeni telefonlar getirdikleri özellikler ile oldukça fazla konuşulacağa benziyorlar.


HİÇ BİR YİNE HOŞUMA GİTMEDİ SE YANINDA..
 


Üst Alt