Nokia XpressMusic [Dokunmatik] Virüs kaptı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DanielClear

Üye
    Konu Sahibi
Nokia XpressMusic [Dokunmatik] Virüs kaptı!
Arkadaşlar Nokia XpressMusic bir telefon var, bu telefon virüs kaptı ve bütün telefonun ve hatta galeri resimlerinin hepsini engelledi. İlk başta hepsi kırık gözüküyordu ve açmaya çalışınca Abracadaball oyununu yükleme izni istiyor. 2-3 tanesini sildik ama bu sefer de bütün resimler tek bir resim olarak kaldı. Bu resimlerden birini silince en alttaki resim bütün resimlerin yerine geçiyor ve böyle devam ediyor. Bu sorunun çözümü nedir? Format ile düzelir mi?
[Yanlız biz bu telefonu Kırgızistan'dan aldık fakat içinde rusça vardı. Biz buna türkçe yüklettirdik. Format atsak hangi dil olur acaba?]
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Telefonda önce yedekleme yap. (dosya yöneticisi >yedekle - seçenekler > yedek oluştur.)
(rehber notlar mesajlar.)

daha sonra hafıza kartını çıkart ve telefona hard format at (telefon kapalı iken yeşil kırmızı fotoğraf çekme tuşu açma düğmesi aynı anda 5 - 10 saniye basılı tut. ) ülke konum tarih saat ayarlarını yap.

Bundan sonraki aşama hafıza kartını kart okuyucu ile bilgisayara tak. Sağlam bir anti virüs programı ile hafıza kartını tarat (Dosya ve klasör seçeneklerinden gizli ve sistem dosyalarini göster işaretle .)
virüs varsa temizle. Ve resim klasörüne bir bak eğer pc de resimleri görüyorsan sorun yok demektir. Aşağıdaki işlemlere devam edelim.(resimler gözükmüyorsa kötü haber resimlerin bozulmuş demektir.)

Daha sonra hafıza kartından backup (gizli dosyadır) cities resim müzik video dosyalarini pc ye kopyala.
Sonrada gözünün yasına bakmadan hafıza kartını formatla.
Format bitince müzik video resim backup cities dosyalarını hafıza kartına geri yükle.
Hafıza kartını telefona tak ve bir test et. Resim müzik dosyalarını acıyor mu diye.
Daha sonra dosya yöneticisi >yedekleme seçenekler > yedeği geri yükle.
Telefonunda internet paketi varsa araçlar > güncellemeler sekmesine bas güncellemeleri denetle ile telefona gerekli güncellemeleri yap. wifi bağlantın varsa onla bağlan derim.
Geçmiş olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt