Nokia N9 Sahiplerine Kötü Haber

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ParoNaManyax_X

ParoNaManyax_X

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N9 Sahiplerine Kötü Haber




Nokia'nın MeeGo işletim sistemli modeli öksüz kaldı. Nokia'dan ayrılan Jolla ekibi de N9'a destek vermeyeceğini açıkladı
Sitemizi takip edenler hatırlar. Nokia'nın N9 modeli piyasaya çıktığında bu modelin geleceği olmayan, ölü doğmuş bir platforma sahip olduğunu yazmıştık. Bunu söylememizin sebebi ise Finlandiyalı üreticinin Windows Phone işletim sistemini tercih etmiş ve bu konuda çalışmaya odaklanmış olmasıydı.

Nokia, N9 modelinde kullanılan işletim sistemi MeeGo'yu Linux konusunda tecrübeli bir ekiple geliştiriyordu. Windows Phone planının devreye girmesiyle birlikte de bu ekip şirketten ayrıldı ve Jolla firmasına katıldı. Jolla da Linux tabanlı yazılımlar konusunda tanınan bir firma ve Sailfish adı altında kendi ürettikleri bir işletim sistemleri de bulunuyor. Bu sebeple Nokia'dan ayrılan ekibin Jolla çatısı altında Nokia N9'a destek sunacağı şeklinde bir umut vardı.

Jolla ekibi bugün Twitter hesabı üzerinden gelen soruya dikkat çekici bir yanıt verdi. Nokia N9'a resmi olarak destek vermeyeceklerini açıklayan ekip, N9'a işletim sistemini aktarmak konusunda ise teknik bir engel olmadığını dile getirdi. Elbette Jolla ekibi N9'a destek sunmak konusunda yetkili değil. Dolayısıyla onların açıklaması Nokia tarafını ilgilendirmiyor. Fakat Nokia'nın da artık elinde MeeGo için güncelleme geliştirecek bir ekip olmadığından N9'un sonu kesin olarak geldi diyebiliriz. Bundan sonra tek umut Sailfish'in resmi olmayan sürümlerinin Nokia N9'a aktarılması olacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

MAERKEK
Cevap
11
Görüntüleme
1K
Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
444
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
375
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
538
Eren Değerli


Üst Alt