Nokia N9 Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

vbektas

Üye
Bir kere N9 yıllarca desteklenecek. Artık yazmaktan sıkıldığım bir cümle. Sadece Başka MeeGo cihaz çıkmayacak diyemeyceğim. Sadece Nokia çıkarmayacak. Intel gitti Samsungla anlaştı Sistemin adını Tizen OS koydu. Tizen Os bu sene tanıtılacak. Ayrıca Tizen OS çıkınca N9'un yükseltilebileceği söyleniyor.

Tizen tanıtımı hakkında:
Benim destek deme amacim yazilimin guncelmenmesi degil uygulama coklugunun olmasidir ilerde n9 a kimse oyun cikarmiyacak uygulama yapmiyacak developerlar disinda n9 a tizen port edilir ama nekadar stabil calisir dusunmek gerek ornek n900 da meego gelecek diyorlardi ama geldi ama n9 la n900 baya fark var sonucda nokianin stratejisi anlamiyorum diyorlar biz intel le anlastik meego yapacaz sonra yapmiyacaz daha sonra windows la anlastik artik windows lu phone lar uretecez daha daha sonra meego lu cihaz cikarttik turunun son ornegi olacak :D kisacasi anlamadim gitti adamlar yapiyor guzel diyorsun bu sefer yapmis diyorsun bakiyorsun sonunu satmadan getirmisler
yani ozetle n9 durumuda n900 gibi unutulan kahraman olarak tarihde kalacak

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ya arkadaş o kadar bilgisayrın başında yada telefonun başındasınız ya gelip burda kulaktan dolma bilgi yazmaktansa neden iki dakikanızı ayırıp nette sağlam bir araştırma yapmıyorsunuz hala anlamış değilim ya. bir tutturmuştur gidiyor destek verilmeyecek diye töbe töbe ya insanımız çok tembel ya...

vbektas

Üye
Sen hic hayatin da kullandin mi n900 u yada nokia n9 ? biliyorum cevabin hayir ama ben ikisinide kullandim n9 un sadece isletim sistemi guzel gerisi hikaye olay boyle oluncada iphone 4s cikamdan 1 milyon on siparis alir n9 halaa piyasa cikacak milleti bosuna kandirmanin geregi yok herkese iyi forumlar

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Benim destek deme amacim yazilimin guncelmenmesi degil uygulama coklugunun olmasidir ilerde n9 a kimse oyun cikarmiyacak uygulama yapmiyacak developerlar disinda n9 a tizen port edilir ama nekadar stabil calisir dusunmek gerek ornek n900 da meego gelecek diyorlardi ama geldi ama n9 la n900 baya fark var sonucda nokianin stratejisi anlamiyorum diyorlar biz intel le anlastik meego yapacaz sonra yapmiyacaz daha sonra windows la anlastik artik windows lu phone lar uretecez daha daha sonra meego lu cihaz cikarttik turunun son ornegi olacak :D kisacasi anlamadim gitti adamlar yapiyor guzel diyorsun bu sefer yapmis diyorsun bakiyorsun sonunu satmadan getirmisler
yani ozetle n9 durumuda n900 gibi unutulan kahraman olarak tarihde kalacak

Nokia'nın MeeGo'yu bırakması; Yönetim kuruluna Microsofttan yapılan baskıdır. Çünkü Microsoft'un da bir şekilde paza girmesi gerekiyordu. Dikkat edersen burda en karlı çıkan firma Microsoft oluyor. Nokia sence zararına neden iş yapsın ve bir de CEO olacak o *bne Elop'un hissedar olması. Tabi Elop'da Microsoft elemanı. Symbian'ın ilk çıktığı zaman Microsoft bunu gördü ama engelleyemedi. Bu kez MeeGo'yla aynı şeyi yaşayacağını anladı ve tüm kaynaklarını kullandı. İlerde Microsoft Nokia'ya satıldı vs. gibi bir haber duyarsanız şaşırmayın :(

Bu N900 MeeGo'su bildiğim kadarıyla Nokia'nın yayımladığı resmi birşey değil ? Ayrıca sistemde genel olarak bi sıkıntı var. Ayrıca MeeGo Linux Foundation'ın a ait. En azından GPL'si(General Public Lisence). Sonuçta olan oldu. Artık top Samsungta. Tabi bu projeye sadece Samsung sıcak bakmıyor. LG'de meraklıydı bu MeeGo'ya. Şimdi ne olur bilmiyorum ama.

• Beğen
Tepkiler: SeHeRBaZ*

IVI-Elia

Üye
Haklısın.Microsoft yüzünden oldu.Nokia Meego yu çürüttü şimdi sıra Symbian da.Bi de bazı kişiler n9 için destek filan diyorlar.Nokia tarafından açıklamaya göre Meego 1.3 son sürümdür.Ama N9 zaten 1.2 ve daima öyle kalacak .N9 a PR1.1 PR 1.2 vs güncelemeler gelecek bu sorun değil.Uygulama da sorun değil QT var ve Symbian uyg. çevriliyor.

BU telefonda Cortex A9 1.2 GHZ çift çekirdekli olsa 1750 ye ben alırdım.Ben çift çekirdekli symbian ları bekliyorum.Herkes 2014 te donna ile gelecek diyor.Doğru Symbian Donna 2014 te gelcek ve sadece çift çekirdekli tellere gelecek o da doğru ama Nokia demiyo ki 2014 te çift çekirdekli çıkarcam diye.Nokia açıklamalara göre 2012 3. veya 4.çeyrekte çift çekirdekli teller çıkaracak belki 2. çeyrek bile olabilir.

Şimdi herkes diycek ki o zamana kadar rakipleri 4. çekirdekli çıkarır.Symbian ın 4 çekirdeğe ihtiyacı yokki.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

LOTU_6666

Üye
n9 mu? Pxaxaxa 6300 bile daha iyi. Gidin ios yada android alin farki anlarsiniz

TeAmo42

TeAmo42

Üye
güzel bir telefon gibi.

IVI-Elia

Üye
n9 mu? Pxaxaxa 6300 bile daha iyi. Gidin ios yada android alin farki anlarsiniz bu sözü diyen arkadaşın... ne diyim ya biri der 600 tl biri der 6300 daha iyi

LOTU_6666

Üye
n9 mu? Pxaxaxa 6300 bile daha iyi. Gidin ios yada android alin farki anlarsiniz bu sözü diyen arkadaşın... ne diyim ya biri der 600 tl biri der 6300 daha iyi

ne diye de bilirsinki? Benimcun oyle. Arkadasin ne?!

----------Eklendi @ 11:02:29 ---------- Yazıldı @ 11:00:07 ----------

N9 telefon diyoruz.. işletim sisteminden bahsetmiyoruz burda.. hadi kendi bölümüne. naşşş!!!

konuwmana dikkat et! Sana ole bi nas yaparim ismini unutursun!! Bu arada telefon d.iyomus sana ne lan ben neden konsuyom

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
askerden geldiğim gibi almaya çalışacağım o cihaz rüya cihaz yaw :D n9 wooowwww

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
serinaga

serinaga

Üye
BENCE alacak olanlar son bir kez daha düşünsün, çok para wallaaa, daha artı ne özellikleri varda bu kadar fiyat koymuşlar annamadım haaa !

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ne diye de bilirsinki? Benimcun oyle. Arkadasin ne?!

----------Eklendi @ 11:02:29 ---------- Yazıldı @ 11:00:07 ----------

konuwmana dikkat et! Sana ole bi nas yaparim ismini unutursun!! Bu arada telefon d.iyomus sana ne lan ben neden konsuyom

sen önce türkçeyi öğren bence

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

LOTU_6666

Üye
ben azeriyim sen sukr etki sizin dilde yaziram!

Takipçi Satın Al

Üst Alt