Nikondan kablosuz kamera

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Nikondan kablosuz kamera
Nikon'dan kablosuz kamera


Nikon'un Coolpix serisine kattığı iki yeni dijital fotoğraf makinesi, sahip olduğu Wi-Fi özellikleriyle transfer işleminde kablo ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu sayede, normalde transfer için kullanılan USB kablo olmadan resimler bir bilgisayara depolamak için veya kablosuz bir yazıcıya baskı için kolay bir şekilde gönderilebiliyor.


Nikon bu ayın sonunda piyasaya çıkacak olan kablosuz ağ desteğine sahip ilk dijital fotoğraf makineleriyle bir ilke imza atarak yeni bir pazar oluşturma niyetinde. P1 ve P2 isimli bu dijital fotoğraf makineleri, üzerlerinde bulunan Wi-Fi adaptörleri sayesinde kablosuz ağlara bağlanabiliyor, İnternet üzerinden bilgisayarlara veya yazıcılara resim transferi yapabiliyor.

'Çek ve gönder'

8 megapiksellik (P1) ve 5 megapiksellik (P2) Nikon dijital fotoğraf makinelerinin en dikkat çekici özelliklerinden birisi 'çek ve gönder' özelliği. Bu özellik sayesinde fotoğraf makinesinin üzerinde herhangi bir bellek kartı olmadan çekilen fotoğraflar arada bulunan kablosuz ağ sayesinde bir bilgisayara doğrudan depolanmak üzere gönderilebiliyor. Aynı işlem kablosuz bir şekilde çalışan yazıcılar için de geçerli.

Zengin özellikler

Fotoğraf makineleri, kablosuz ağ desteklerinin haricinde diğer gelişkin dijital fotoğraf makinelerinde bulunabilecek hemen hemen her türlü özelliğe sahip. İki ürün arasındaki dikkate değer en büyük fark ise sundukları çözünürlük. P1 ile, 3264 x 2448 çözünürlüğünde fotoğraf çekilirken P2 modeliyle 2592 x 1944 çözünürlüğünde fotoğraf çekilebiliyor.

Kameraların ortak özellikleri arasında 2.5 inçlik bir LCD ekran, 3.5X optik zum, elle yapılabilen ISO (ışık duyarlılığı) kontrolü ve diğerleri bulunuyor. Kameralarla ayrıca yüksek kalitede, 30 karelik sesli videolar da çekilebiliyor. Ürünler üzerinde ayrıca Nikon'un kendine has bir üne sahip, çok yakın çekimler yapmayı sağlayan makro modu da bulunuyor. Kameraların boyutu ise "bir iPod kadar" şeklinde yorumlanıyori.

(Hürriyetim)

abuvice :D ürünü manyak buldu..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt