Nijerya da Düşen uçaktan 50 kişi kurtuldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Nijerya da Düşen uçaktan 50 kişi kurtuldu
Nijerya'da düşen ve içinde 116 kişinin bulunduğu belirtilen Bellview havayollarına ait uçak ile açıklama yapan Oyo eyaleti sözcüsü, 50 kişinin kurtulduğunu belirtti.
Oyo eyaleti sözcüsü, Lagos kentinden havalandıktan kısa bir süre sonra düşen uçaktan yaklaşık 50 kişinin kurtulduğunu söyledi. Sözcü, “Kurtulanlar var. Bu yüzden acil yardım ekiplerini bölgeye gönderdik” dedi.
Son bilgilere göre içinde 116 kişinin bulunduğu belirtilen Bellview havayollarına ait uçakla, kalkıştan kısa bir süre sonra irtibat kesilmiş, daha sonra uçağın Oyo eyaletine düştüğü belirlenmişti.
Uçağın pilotunun, kazadan kısa bir süre önce, uçakta teknik bir arıza olduğunu belirten çağrı gönderdiği belirtilmişti.

aa
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Düşen uçaktan kurtulmak çok büyük bir mucize bence..
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
tabi ya kaç km yukarda millet 3. kattan atlıyo ölüyo uçaktan düşüp kurtulanları Allah korumuş
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
1 diil 2 diil 50 kişi oldurmeye Allah oldurmuyo işte :huh:
 

AntiTuk

Üye
waybee düşen uçaktan kurtulmuşlar
baya büyük bi verilmiş sadakaları varmış
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Üzücü bir haber...
Nijerya devlet radyosu, kimsenin kurtulamadığı 114 kişi taşıyan Boeing 737-200 tipi yolcu uçağında birkaç üst düzey yetkilinin de bulunduğunu bildirdi. Nijerya polisinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, uçağın güneydeki sahil kenti Lagos yakınlarındaki Oyo Eyaleti'nde bulunduğunu kaydetti. Uçağın Lagos'un 400 kilometre kuzeyinde kırsal bölgeye düştüğü ifade ediliyor. Uçağın düştüğü Oyo eyaleti sözcüsü Abilola Oloko, kendilerine gelen son bilgilere göre uçaktaki 117 kişinin tamamının öldüğünü söyledi. Daha önce kazada uçaktakilerin yarısından fazlasının kurtulduğu açıklamasını yapan Oloko, uçak kazasında can kayıpları konusundaki bu karışıklığı kaza yerinden gelen farklı bilgilere bağladı. Nijerya'nın başkenti Abuja'dan dün gece havaladıktan kısa süre sonra Lagos kentinin 30 kilometre kuzeyindeki Lissa bölgesi yakınında düşen uçakta 111 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunuyordu. Uçakta, üst düzey Nijeryalı yetkililerin yanı sıra bir ABD konsolosluk görevlisi ve bazı Avrupalı yolcuların bulunduğu da sanılıyor.

Hava taşımacılığı sicili kötü

Nijerya dünyanın en kötü hava taşımacılığı siciline sahip ülkelerden birisi. Nijerya'da 2002 yılının mayıs ayında kuzeydeki Kano şehrinin banliyösüne düşen uçak 154 kişinin ölümüne neden olmuştu. Yolcularla birlikte uçağın yarıp geçtiği 10 evdeki bazı insanlar da kaza nedeniyle hayatını kaybetmişti.

LAGOS
Nijerya'nın "First Lady"si öldü
Nijerya Devlet Başkanı Olusegun Obasanjo'nun eşi Stella Obasanjo'nun (59), İspanya'da geçirdiği bir ameliyatın ardından öldüğü açıklandı. Obasanjo'nun sözcüsü, Devlet Başkanı'nın, "sevgili eşi ve Nijerya Federal Cumhuriyeti'nin First Lady'si Bayan Stella Obasanjo'nun dün sabah erken saatlerde ölümünden büyük üzüntü duyduğunu'' söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
366
mfatihdil52
Cevap
3
Görüntüleme
374
mfatihdil52
mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
311
mürteza16


Üst Alt