Nihat Özdemir: Kocaman'ın istifası yanlış

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Nihat Özdemir: Kocaman'ın istifası yanlış


Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nın (BTSO) "Ekonomiye Değer Katanlar-2012" ödül törenine katılan Özdemir, Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman’ın, görevinden istifa kararını açıklamasına ilişkin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özdemir, Süper Toto Süper Lig’de, ilk yarının son maçında Fenerbahçe’nin sahasında Kardemir Karabükspor’a mağlup olmasının ardından "Teknik direktör Aykut Kocaman’ın istifa etmesinin" yanlış olduğunu ifade etti.
Tribünde belli bir kesimin bağırmasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün teknik direktörünün istifa etmesinin doğru olmadığını vurgulayan Özdemir, "Fakat yanlışın neresinden dönülürse dönülsün kardır. Onun için istifa kararından vazgeçeceğini sanıyorum ki, öyle bir karar var medyadan okuduğuma göre" dedi.

Özdemir, Fenerbahçe’nin, 3 Temmuz’dan itibaren zor günler geçirdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"3 Temmuz’dan itibaren, ’Yalnız futbolu düşünmeyelim basketbolu, voleybolu... Fenerbahçe başarılı mıdır, değil midir?’ diye düşündük. 3 Temmuz’da, hangi kulübün başına bu gelen olaylar gelseydi, o kulüp darmadağın olurdu. Kulüp ortada kalmazdı. Bütün bunlara rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü, futbolundan basketboluna, voleyboluna ve diğer yarıştığı bütün dallarda hep ayakta. 2 bine yakın lisanslı sporcusuyla ayakta ve her dalda şampiyonluğa oynamakta. Geçen yıl hepimizin bildiği gibi 30 yıldır alamadığımız Türkiye kupasını aldık. Son şampiyonluk maçında sadece yarım puanla Galatasaray’a hakkıyla kaybettik. Tebrik ettik onları. Bazı üzücü olaylar meydana geldi ama netice olarak Galatasaray şampiyon oldu. Biz de yarım puan farkla lig ikincisi olduk."

"Bence gittiğimiz yol doğrudur"
Diğer dallara, voleybola, basketbola bakıldığında hem bayanlarda hem erkeklerde Fenerbahçe’nin hep başarılı olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:
"Bu yıla baktığımızda ise takımımız Türkiye kupasında iddialı. Süper ligde ise şu anda liderden 6 puan gerideyiz. Daha önümüzde oynayacağımız 17 tane önemli maç var. Biz zaten son şampiyonluğumuzda 17 maçın 16’sını kazandık, 1’inde berabere kaldık. Onun için daha hiçbir şey olmuş değil. Ayrıca Avrupa’da da şu anda yarışıyoruz. Takımımız, UEFA liginde 32 takım arasında. Önümüzdeki yıl şubat ayında Beyaz Rusya’nın takımıyla oynayacağız. Ondan sonra da Napoli ile diğer takımın eşleşmesinin galibiyle oynayacağız. Orada da yolumuzun açık olduğuna inanıyorum. Erkek basketbolunda lideriz. Bayan basketbolunda lideriz. Voleybolda da öyleyiz. Onun için hiç kimsenin bir şeyden endişe etmemesi lazım. Bence gittiğimiz yol doğrudur. Tribündeki bazı taraftarın isteğiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nde ne teknik direktör değişir ne de yönetim değişir. Bunu herkesin bilmesi lazım."

Bir gazetecinin, "Aykut Hoca’da bu saatten sonra bir konsantrasyon eksikliği yaşanır mı?" sorusuna Özdemir, şu karşılığı verdi:
"Hayır, yaşanmaz. Çünkü, oturmuş bir takım. Devre arası var. Sayın Aziz Yıldırım’ın dediği gibi transferler yapacağız. Takım daha güçlenecek. Onun için biz ümitliyiz, desteğe devam. İnsanlar bazı anlarda bazı ani kararlar verebilirler. Ama netice olarak oturup düşünecekler, akl-ı selimleriyle hareket edecekler ve doğru kararı bulacaklardır. Yani istifa, o bir andaki üzüntüden, tepkiden verilen ilk tepkidir, neticeye bakmak lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt