Neurontin ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Neurontin ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri
Neurontin ilacını kullananlara yada kullanacak olanların merak ettiği sorular arasında bu ilacın yan etkileri nelerdir sorusu dikkatimiz çekiyor. Neurontin yan etkisi ve diğer tüm tesirleriyle ilgili bilgiler makalemizde yer alıyor.

NEURONTIN 100 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Sara (epilepsi) tedavisinde ve sinir sistemindeki liflerin doğrudan hasarına bağlı ağrı (nöropatik ağrı) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
  3. Eğer böbrek probleminiz varsa ya da kanınızı temizlemek için kan diyalizi oluyorsanız veya 65 yaşın üzerindeyseniz, depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar alıyorsanız, küçük dalma nöbeti de dahil olmak üzere karma nöbetleriniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  4. Yeni başlayan, ani pankreas iltihabınız varsa bu ilacı kullanmayınız.
  5. Morfin içeren ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Morfin ilacın yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  6. Alüminyum veya magnezyum içeren antasidlerle birlikte kullanmayınız. Aksi takdirde ilacın mideden emilimi azalabilir. Bu nedenle ilacınızı, bir antasid ilaç alımından en erken 2 saat sonra alınız.
  7. Eğer, tedaviniz sırasında mide ağrısı, bulantı ve tekrarlayan kusma şikayetleriniz artarsa ya da kendinizi hasta hissediyorsanız, acilen doktorunuza başvurunuz. Bunlar yeni başlayan, ani pankreas iltihabı belirtileri olabilir.
  8. İlacın alımını aniden durdurmayınız. Kullanımını aniden bırakmanız halinde nöbet, ağrı ve rahatsızlık hissi oluşma riski artar. Doktor kontrolünde yavaş yavaş azaltarak bırakmanız gerekmektedir.
  9. Tedaviniz başladıktan sonra; endişe, kaygı, telaş, heyecan agresif, hiperaktif hissetme hali, intihar ve kendine zarar verme düşüncesi oluşmuşsa ya da ruh halinde ve davranışlarda değişiklikler gibi yeni ya da kötüleşen semptomlara sahipseniz, acil yardım için doktorunuza başvurunuz.
  10. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  11. Tedaviniz sırasında alkol kullanmayınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini ve nöbet riskini artırır.
  12. Kullanımı baş dönmesi, sersemlik ve halsizliğe neden olabilir. Tedaviniz sırasında araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir.
İlacın Olası Yan Etkileri:

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş dönmesi, baş ağrısı, koordinasyon eksikliği, yürüme bozukluğu, konuşma güçlüğü, üst solunum yolu enfeksiyon belirtileri, ateş, yorgunluk ve uyuşukluk hali yaygın görülen yan etkilerdir.
 


Üst Alt