NBAe 2 Türk daha

Sponsorlu Bağlantılar

SANCAR

SANCAR

Üye
    Konu Sahibi
NBAe 2 Türk daha
Ülkerli Ersan’ı Milwaukee, Efes Pilsenli Cenk’i ise Atlanta draft etti

Müthiş mücadele

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) oyuncu seçimleri önceki gün sabaha karşı New York kentindeki Madison Square Garden Salonu’nda yapılırken, Türkiye’ye sevindirici haberler geldi. Birinci turun ilk sırasında Milwaukee Bucks, Utah Üniversitesi’nin yıldız pivotu Andrew Bogut’u seçerken, milli basketbolculardan Ülkersporlu Ersan İlyasova ve Efes Pilsenli Cenk Akyol da draft edilen 60 oyuncu arasında yer aldı.

Ersan ikinci turda

Ersan İlyasova, ilk turda ön plana çıkmazken, ikinci etapta Milwaukee Bucks tarafından 6. sırada tercih edildi. İlk elemelerin sonlarında seçilmesi beklenen ve Indiana Pacers ile Denver Nuggets’ın gündeminde olan Ersan, bu takımların haklarını Danny Granger ve Julius Hodge’dan yana kullanması nedeniyle kendisine 2. turda yer buldu. Genç yıldız, bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğini açıkladı.

‘Hayalim gerçek oldu’

NBA’e adım atan bir diğer Türk oyuncu da Efes Pilsen forması giyen Cenk Akyol oldu. İkinci turun 29. sırasında Atlanta Hawks tarafından tercih edilen genç sporcu, Türkiye’yi diğer lejyonerlerimiz gibi başarıyla temsil edeceğini bildirdi ve “Her basketbolcu gibi benim de en büyük hedefim NBA’de oynamaktı. Şimdi bu yolda ilk adımı attım. Ancak bugünlere gelmemde büyük emeği olan Efes Pilsen’e çok şey borçluyum” dedi.
 


the_patriot

Üye
sence bu haber bayağı eski değil mi :huhu:
 
SANCAR

SANCAR

Üye
    Konu Sahibi
neyse hatırlamış olduk :artı:
 


Üst Alt