Namaz ve necis

Sponsorlu Bağlantılar

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Namaz ve necis
Selamun aleykum arkadaşlar.ben size necisin ne kadarının namaza engel olacağını soracaktım.veya abdestle ilgili olan her şeyini rica ediyorum sizden.şimdiden teşekkürler...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
el ayasından küçük olan pislik namaza mani değildir

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Ya ben de öyle biliyordum hatta ilmihalde de öyle yazıyor ama bugün radyo dinliyordum,radyoda abdestten bahsediyordu ve tuvalet adabından.dedi ki necisin bir damlasıyla bile namaz olmaz dedi.aklım karıştı benim :\

besim.farhan

besim.farhan

Üye
Ya ben de öyle biliyordum hatta ilmihalde de öyle yazıyor ama bugün radyo dinliyordum,radyoda abdestten bahsediyordu ve tuvalet adabından.dedi ki necisin bir damlasıyla bile namaz olmaz dedi.aklım karıştı benim :\

abi o küçük abdest için.. Peygamber Efendimiz ferman ediyor ki şöyle, diyor kabir azabının çoğu küçük abdesttendir yani çok dikkat edilmelidir. Ama denildiği gibi hanefilerde avuç içini geçmemeli şafiilerde hiç olmamalı. Mezhep imamları böyle aktarıyor.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ne kadar dikkat edilirse edilsin alaturka tualette otursanız dahi mermerden mikroskobik küçük parçalar illa üzerinize sıçrıyor.
Bu engelmi?

besim.farhan

besim.farhan

Üye
Ne kadar dikkat edilirse edilsin alaturka tualette otursanız dahi mermerden mikroskobik küçük parçalar illa üzerinize sıçrıyor.
Bu engelmi?

abi şöyle birşey var çok haklısın sıçrayabiliyor. Tedbir almak gerekiyor bu yeterlidir inşallah. Çünkü insan caizdir ve ne Allah ne Peygamber efendimiz bizi yapamayacağımız şeyle sorumlu tutmaz. Çünkü buyurmus Rabbimiz kimseye taşıyacağından fazla yük yüklenmey diye. Bizim gücümüz tedbire yetiyor öyleyse sorun yok inşallah. Tedbir nedir paçaları diye kadar sıyırıp çorapları çıkarırsın sonra çıkıp ayaklarını yıkar çorapları giyersin ben böyle yapıyorum her zaman.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
teşekkürler arkadaşlar (;

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
abi o küçük abdest için.. Peygamber Efendimiz ferman ediyor ki şöyle, diyor kabir azabının çoğu küçük abdesttendir yani çok dikkat edilmelidir. Ama denildiği gibi hanefilerde avuç içini geçmemeli şafiilerde hiç olmamalı. Mezhep imamları böyle aktarıyor.

büyük abdest için de belirli bir miktar veriliyor ya.bir dirhem yani yaklaşık 2.8 gramdan fazla olmamalı deniliyor.

xclark

xclark

Üye
Tasavvuf ehli bu konuda çok titiz..küçük abdestten sonra penisin içinde nem kalmıyacak şekilde tuvalet kagıdı yada pamukla bu nem alınır...çünkü idrarın bir damlası dahi iç çamaşıra degdiği anda çok geniş yayılıyor...bir damlası belki ölçüyü geçmez ama 2 damla neredeyse ölçüyü buluyor ayrıca bu damlalar hep bir arada olmasıda şart degil ayrı ayrı yerlerdeki o damlaların toplamı el ayasını geçmicek şartı koşulur...

El ayası ölçümü avucunuzun içine su koyun ve elinizi düz bi şekilde açın suyun kadlıgı kısım ölçüdür...

Büyük abdestte ise mutlaka avret mahalini kagıtla degil suyla yıkanması gerekir orada kalan necise kagıdı vurdugunuzda sadece kabasını alır ve orda pislik herzaman kalır...ve bu şekilde kılınan namazlar kabul olunmaz...bunun önüne geçmek için mutlaka ama mutlaka su ile temizlenmeli ve su ile temizlendikten sonrada tuvalet kagıdı veya başka bir şeyin yardımıyla o suda kurutulmalı aksi halde suyun yardımıyla necaset iç çamaşırımıza bulaşıcaktır buda yaptıgımız temizlikten bir fayda gostermicektir...
Temizlik dinin yarısıdır buyuruyor efendimiz bazıları bunu sadece el yüz temizligi olarak algılıyor çok yanlış asıl temizlik 2 avret yolundan çıkan pislikten sonraki temizliktir...

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Penisin içinde nem nasıl kalmayacak ya,yanlışın olmasın?en fazla istibra yaparsın kalanı çıkarırsın.daha ne yapabilirsin ki?hm sonuç olarak el ayası büyüklüğünde yani.bilgiler için :tşk:

xclark

xclark

Üye
Bunu yazıyla anlatmak zor ustad kısaca anlatmaya çalışalım...Şöyle ki kürdan ve pamukla yapılıyor bu iş,penisin içindeki suyu dışarı attırdiktan sonra kalan ıslaklığı kürdanin ucuna çok fazla ve az olmayacak şekilde pamuğu tutturuyoruz bir iki denemeyle öğrenilebilir bu durum, ondan sonra penisin ucunu acarak çok fazla geriyede gitmeyecek şekilde pamuğu koyuyoruz öyle olması gerekiyorki pamuk dışarıya sarkmıcak aksi halde pamuğun emdigi o nem iç çamaşıra bulaşabilir okudugum fıkıh kitaplarında durum böyle, tabi herkes böyle yapıcak die kaide de yok ancak şüphesiz temizliğin zirve noktası bu...

Ayrıca peniste kalan suyu atma konusunda bevil uzmanlarının bi yazısını okumuştum ;idrar hortumunun büyük kısmı içerde olup bir kısmıda dışarıda olur...idrardan sonra,idrar hortumunda mutlaka su kalıyor bu suyu atmak için idrar hortumunun başlangıç noktası olan makat (büyük abdesttin başladıgı nokta)'dan sol el yardımıyla penise dogru çektirerek bu suyu atılabiliriz...bundan sonra kalan ıslaklıktanda kurtulmak için yukarıda anlttıgım uygulama yapılırsa hiç bir şüphe kalmadan namaz kılabiliriz veya gerçekten temizlenmiş oluruz...gerçi günümüzde adam idrar hortumunda kalan suyu bile atmadan çıkıp gidiyor kaldıki bunu yapsınlar : ) ve eminimki dirhem miktarı degil bu insanların iç çamaşırları pislik içindedir sonrada kalkıp millete temizlikten bahsederler...

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim hiç duymadığım şeyleri ilk defa senden duyuyorum.temizlik için istibra yeter sanıyordum.o kürdan işi her zaman olmaz ya.ben penisin önüne tuvalet kağıdı koyuyorum,en az bir 10 dakka bekliyorum,sonra da geri kalanı çıkartıyorum.inşallah temiz kalıyoruzdur

xclark

xclark

Üye
merkul felah adlı fıkıh kitabını okuyorum bu ara arapça metindir orda geçiyor...alimlerimiz bunu soyluyor bende onceden hiç duymamıştım ama okuyunca ogrenıyor ınsan : )) dedigin gibi snn taktikte yeterli oluyor...boyle ayrıntılar takva meselesi kimisi detayları irdelerde irdeler kimisi kalbi mütmain olunca bırakır...

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Evet öyle ya.bi ayet vardı tam olarak hatırlamıyorum ama demek istediği şöyleydi:islam dini kolaydır,kim bu dini zorlaştırırsa yenik düşer.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Bu din kolaylıktır, kim dini zorlaştırırsa dine yenik düşer." (Buhari, İman 29)

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Hm dediğim hadis miymiş benim??ben sanki ayet diye hatırlıyorum.demek ki yanlış biliyormuşum.bilgi için herkese teşekkür ediyorum.

Symbianize

Symbianize

Üye
Gercekten boyleyse iyi :) ben sirf tedbir olsun diye 10 dakika taharet aliyorum

Takipçi Satın Al

Üst Alt