N900 almayı düşünüyorum kayıtla ilgili sorum var yurtdısındayım.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yalcin33

Üye
    Konu Sahibi
N900 almayı düşünüyorum kayıtla ilgili sorum var yurtdısındayım.
şuan rusya - çeçenistan gudermeste iş için bulubuyorum yaklasık 5 ay sonra tr ye donecem 31.10.2010 su an orjınal N900 guncel fıyatı 450 dolar (tus takımında kiril alfabesi de var üst karekter olarak)

sorum : bazı forumlarda aldıktan en gec 1 ay ıcerısınde tr de pasoportunuza ısletmenız gerekır yazıyor buna anlam veremedım bılgısı olan varmı bu konuda daha once yurt dısı cıhazı kullanmadım ve pasoportuma cıhaz işletmedim.

yardımcı olursanız sevinirim.
 


kuavo15

kuavo15

Üye
hayır şimdi alabilrisinz türkiyeye geldikten en geç 1 ay içinde kaydettirebilrisinz
 
deserter.06

deserter.06

Üye
iki takvim yılı içerisinde bir cihazişletme hakkınız var
yani örnek vereyim sencihazı 31 aralık 2010 tarihinde işletirsen
bir daha ki işleetme hakkın 1ocak 2012 oluyor
tabi ikinci işletmede de yurt dısına çıkış yapman lazım.
ayrıyetten nokia larda sahte imei numarası kullanamıyorsun.

--------------- Ekleme ---------------

griş yaptıktan sonra da 1 ay içerisinde kayıt yapyırmazsanız hakkınız bitiyor
 

Öztek

Üye
Beyefendi bu hurafelere inanmayın sanal aleme sahte bigiler bunlar. ben şuan suudi arabistanda ikamet etmekteyim ve geçen sene Türkiye'ye gittiğimde 1 yıldır almış olduğum telefonla gittim ve kayıt ettirdim 10 gün içerisinde iptal etmişleri bende hemen kayıt ettim sorun falan çıkmadı yani istediğiniz zaman alın rahat olun.
 
kuavo15

kuavo15

Üye
Beyefendi bu hurafelere inanmayın sanal aleme sahte bigiler bunlar. ben şuan suudi arabistanda ikamet etmekteyim ve geçen sene Türkiye'ye gittiğimde 1 yıldır almış olduğum telefonla gittim ve kayıt ettirdim 10 gün içerisinde iptal etmişleri bende hemen kayıt ettim sorun falan çıkmadı yani istediğiniz zaman alın rahat olun.

yalan değil biraz araştırma yaparsanız tk kurumunu sitesinden alıntı yapıyorum isterseniz bakın
site


» Bireysel İthalat :

5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler...“ hükmü uyarınca cihazınızı ancak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yurt dışından getirilmiş ve gümrükten geçirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisi orjinal olmayan cihazlar kayıt altına alınmaz. Bu nedenle, yurt dışından da alınıyor olsa faturalı ve orjinal cihazların alınması tavsiye edilmektedir.

Kayıt işlemi yaptırılmamış olan cihaz kısa süre içerisinde haberleşmeye kapatılmaktadır.

Bu çerçevede yurt dışından getirilen cihazların kayıt altına alınabilmesi için, yurda giriş yapan kişilerin pasaportlarının asılları ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvurmaları ve pasaportun yurda giriş/çıkış yaptıklarını gösteren sayfası ile kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfasının bir fotokopisi ve üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçeyi sunmaları halinde kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Söz konusu kayıt işlemleri T.C. uyruklu vatandaşlarımız ile yabancı uyruklu olup ülkemizde ikamet eden, diplomat, askeri görevli veya öğrenci olanları kapsamaktadır. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 30.04.2007 tarihli yazısı ile ülkemize gelen yabancı uyruklu kişilerin (diplomat, askeri personel, öğrenci ve Türkiye'de ikamet edenler hariç) yolcu beraberinde getirdikleri cihazların kayıt altına alınmaması uygun bulunmuştur.

Bu kapsamda, kayıt işlemleri esnasında, Türkiye'de görev yapan diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini, öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan alacakları belgeyi, Türkye'de ikamet edenlerin ise ikametgah belgesini Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.

Abone Kayıt Merkezleri tarafından asılları görülen belgelerin birer nüshası üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılması gerekmektedir.

Başlatılan web servis uygulaması ile GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE , AVEA) Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar eş zamanlı olarak sisteme dahil edilmektedir. Böylelikle kişi işlemlerini yaptırdığı sırada cihazının kayıt altına alınması işlemi gerçekleşmektedir. Ancak alınan belgelerin Kurumumuz tarafından incelenmesi sırasında eksiklik ya da uygunsuzluk tespit edilmesi halinde cihaz tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

Başvuruda bulunulan cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler sisteme girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış
 

yalcin33

Üye
    Konu Sahibi
yardımcı oldgunuz için teşekkürler arkadaşlar iyi forumlar
 
ishak18

ishak18

Üye
Öztek kardeş mümkünse arabistanda n900 fiyatani söylermisin uygun ise bir tane aldıracam :)
 
deserter.06

deserter.06

Üye
1 ay günü var
giriş yaptıktan sonra bir ay içinde işletmessen telefonu. cep bilgisayarı olarak kullanırsınz
yada başka bir pasaporta işletirsiniz
nokia larda sahte imei numarası olmuyormuş...
 
qksl

qksl

Üye
ishak kardeş suudi arabistandaki fiyatı 2400-2000 riyal arası
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt