N8 şarj sorununa çözüm arayanlar için tavsiyeler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EngineerRVI

EngineerRVI

Üye
    Konu Sahibi
N8 şarj sorununa çözüm arayanlar için tavsiyeler
Herkesin yakındığı bir durum.N8 in batarya ömrünün beklentilerimizin altında olması.Peki bununla nası başa çıkabiliriz?Bir kaç yöntemle bu süreyi artırabiliriz.Aşağıda saydığım yöntemleri uyguladım ve batarya ömrü gerçekten normalde gittiği süreden 1 gün daha fazla gitti.

1.3G>>(Şiddetle Tavsiye Ediyorum)Kaçımız 3G kullanıyor?Yada sürekli görüntülümü konuşuyoruz?Sürekli kullanmayan arkadaşlar için, bu servisin boşu boşuna açık olmasının bize bi faydası olmadığını belirtmek isterim.(Açıkçası ben vodafone internet kullanıyorum ve biliyorsunuz ki 100mb ı geçtikten sora internet hızı 10-12kb düşüyor.3G yi ayarlar>baglantı>ağ dan gsm i seçiyorum ve hız hiç bir şekilde değişmiyor).Hareket halinde oldugunuzda bazı yerlerde sinyal seviyesi düşüyor ve baz istasyonundan nekadar çok uzaklaşırsanız telefonunuz okadar çok şarj harcıyor, sinyal seviyesinden verim alabilmek için. ve telefon 3G-edge arasında mekik dokuyor.Bu yuzden 3G yi kapatmanız size faydalı olucaktır.

2.Ekran ışığı>>Biz bu telefona okadar para verdik ve dışarıya çıktıgımızda bişe olcak diye yüreğimiz hoplayıp duruyor cebimizden pek çıkarmıyoruz koruma kapları alıyoruz vs vs yani genelde evde daha çok kullanıyoruz programlar yüklüyoruz deniyoruz ne nedir ne değildir :)Ekran parlaklığını en düşük seviyeye getirdiğimizde evdeyken görüntü açısından hiç bir problem yok hatta gözünüzün zarar görmesine bile engel olabilirsiniz bu ayarı yaparak.Buda bataryanın daha uzun gitmesinde büyük bir etken bana göre.(Tam olarak anlamakta zorluk çektiğim ön kameranın yanındaki ışığa göre ekran parlaklığını ayarlayan sensörün dışarıda işkence haline gelen bir çalışma stili var.Nokia bunu tam olarak neden yapmış anlamak güç mail attım birçokkez bir yetkiliden sonunda cevap geldi.Işıklı ortamda telefonun daha fazla güç harcamasına engel olmak amacıyla yapıldığını soyledi.Saçmalık bana göre.Dışarıya çıktığımızda ekran resmen yok oluyor.Bunu önlemek isteyen arkadaşlarda ekran parlaklıgını maximum yapabilirler ama batarya dayanmaz :)

3.Telefonu yeni alan herkes ilk başta sürekli fotoğraf çekmiştir ama biyerden sora ne olursa olsun cep telefonu fotoğraf makinesinin yeri alamaz anlayışında hem fikir olcağımız düşünüyorum.Video çekimi gerçekten çok iyi, ama akşamları fotoraflardaki baloncuklar rahatsız edici photoshop bilenler için sorun değil ya bilmeyenler ?lafın kısası gereksiz yere fotoğraf çekmekte :D xenon flashin patlayıp durmasıda şarjım yetmiyo diyenler için bi açıklama olsa gerek aklınızda bulunsun.

4.Wifi>>Wifi yi kullanırken güç tasarruf modunun etkin olduguna dikkat edin.Ayarlar>wlan>wlan shiribazı>ayarlar ordan güç tasarrufunu etkinleştirin, boyle kullanan arkadaşlar dikkat ettiyse arada kopmalar oluyor bu tabiki doğal normalde çalışması gerekenden daha az güçle çalışıyor

5.GPS>>Haritayı kullanırken internete baglanmak sadece konumunuzu çabuk bulmanızı sağlanıyor onun dışında hava durumu çevrimçi arama vs için gerekli. ben pek kullanmıyorum açıkcası bu özellikleri.Zaten dışardayken max. 1 2 dakikada çevrim dışı modda gps aktif hale gelip konumu buluyor.Oyuzden sabırlı olup bu interneti kapatırsak gereksiz yere internete baglanmamış oluruz.Hatta ben direk NDrive programını kullanıyorum ovi haritaya göre çok daha hızlı ve kaliteli bir program.

Deneyin.Gerçekten yararını görceksiniz.Ama ilk baştaki özelliği denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum en çok gözle görülür fark bu ayarda ;) Farklı fikirleri olan arkadaşlar ekleme yaparlarsa onlarıda deneriz çok iyi olur görüşlerinizi bekliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: ozggurr


Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
1 ve 2ncisi cok onemli..:oke: bnm ayarlarmda bole zten ..:naughty:
 
ozggurr

ozggurr

Üye
ama akşamları fotoraflardaki baloncuklar rahatsız edici

O baloncuklar aksamlari havadaki toz zerreciklerinden kaynaklaniyor, flash isigi tozlara carpinca baloncuk baloncuk parliyor tozlar.
Aksamlari islek bir caddede telefonu goz hisanizda gokyuzunu cekecek sekilde tutup flash acik olarak fotograf cektiginizde parlayan tozlari gozlemleyebilir, ben burda nasil nefes aliyorum duygusuna kapilabilirsiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Soc-DooM33
Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
dmek o tozlardan kaynaklaniormus :) bnde diorm bu ne ya baloncklar aksam cektgimde bzen oluyordu
 
bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
Herkesin yakındığı bir durum.N8 in batarya ömrünün beklentilerimizin altında olması.Peki bununla nası başa çıkabiliriz?Bir kaç yöntemle bu süreyi artırabiliriz.Aşağıda saydığım yöntemleri uyguladım ve batarya ömrü gerçekten normalde gittiği süreden 1 gün daha fazla gitti.

güzel bi konu açıp deneyimlerini paylaşmıssın fakat... n8 in şarj problemi yok.. bütün akıllı telefonların şarjı anca 1-2 gün gidiyor.. bunu neden n8 e özel bi problem olarak belirttin ki? Sonuçta burası symbian 3 destek forumu burada telefon seçececek arkadaşlar.. n8in şarj problemi olduğunu sanabilirler..
 
gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Bncede oldukça normal gdyr sürekli kullanıyorum güç tasarrufunda 2.5 gün gdyr. biraz daha az kullansam 3 gnü bulur :pro:
 
EngineerRVI

EngineerRVI

Üye
    Konu Sahibi
adı ustunde destek bölümü burası yeni alan arkadaşlara yardımcı olmak degil mi ztn amaç;) sonuçta yakınanlar mevcut .onlar icin basit bir alternatif yol
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt