Müslüman'a 12 saat sorgu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Müslüman'a 12 saat sorgu
Amerika'nın 11 Eylül, İngiltere'nin de 7 Temmuz saldırıları sonrası ayarlarının bozulduğunu biliyordum ama açıkçası bu kadar paranoyaklaşacaklarını tahmin etmemiştim. Çarşamba akşam üzeri bir ödül töreni için bir günlüğüne Londra'ya geldik bir grup iş adamı, siyasetçi ve akademisyen ile. Londra merkezli Business Network, Britanya'daki en başarılı Türkler'i seçti. Tören de İngilizlerin en kalburüstü mekanı Banqueting House'daydı.
Türkler'e üst düzey ilgi
Bugüne kadar sadece dönerci, kebapçı olan Türkler şimdi başka alanlarda boy gösteriyordu. Açıkçası salonda, program da, İngiliz siyasetçilerin ilgisi de üst düzeydeydi. Olayın sıcaklığı sırasında fark etmedik ama aslında o anda gerçekleşen bir hadise İngilizlerin terör konusunda ne kadar paranoyaklaştıklannı ortaya koydu. Törene, başarılarıyla The Guardian başta olmak üzere ulusal medyaya konu olan müzisyen Eser Ebcin de davetliymiş. Fakat gala yemeğinde görünmediği ertesi gün fark edildi. Ertesi gün akşam saatlerinde ne olduğunu öğrendiğimizde biz de şoke olduk.
Silahlı terör timi üzerini aradı
Çünkü takım elbiselerini giyip arabasıyla Banqueting House'un yolunu tutmuş. Trafalgar Meydanından törenin yapıldığı caddeye dönüşte önünü polis arabaları kesiyor. Silahlı anti terör timleri Ebcin'i araçtan indirip üzerini arıyor. Ebcin ' Ne oluyor ? ' dese de aracı didik didik ediliyor. Bagajdaki çantayı soran polise, 'Klavyem. Ben müzisyenim. Bu da bu akşam katılacağım törenin davetiyesi' diyor ama bomba uzmanları aracı incelemeye alıyorlar. Ebcin de karakola götürülüyor. İlk anda telefonu alındığı için kimseyi arayamıyor. Karakolda sorguya çekiliyor.
Müslüman'a 12 saat sorgu
İlk soru 'Dinin ne?' oluyor. Müslüman olduğunu öğrenince sorgunun şekli değişiyor. 12 saat boyunca karakolda tutuluyor. Neden burada tutulduğunu sorduğunda ise 'İstersek 72 saat tutarız. Açıklama yapmak zorunda da değiliz' cevabını alıyor. 12. saatin sonunda ise 'sorry deyip Ebcin'i serbest bırakıyorlar. Eser Ebcin'in parmak izleri alınmış, görüntüsü kaydedilmiş. Daha önce hiç görmediğim ama çalışmalarını duyduğum Ebcin'i arayıp ne olduğunu sordum.
Tek suçum esmer olmam
'Bugüne kadar trafik cezası bile yemedim. Hayatımda ilk kez karakola gittim. 12 saat boyunca sorgulandım. Tek suçum esmer olmamdı herhalde" dedi. Londra'da çalışan meslektaşlara sordum hepsi de İngiltere'nin artık özgürlükler ülkesi olmadığını, 7 Temmuz saldırılarından sonra İngilizlerin vücut kimyasının değiştiğini, en ufak bir şüphe duyması durumunda insan hakkı filan dinlemeden herkesi toparlayıp götürdüklerini anlattılar. Eğer esmerseniz, hele de Müslümansanız, yolunuz Londra'ya düşerse dikkat edin derim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt