Muğla'da 3 milyonuncu turiste tören

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Muğla'da 3 milyonuncu turiste tören
Edinilen bilgiye göre, Muğla'ya bu yıl 3 milyonuncu turist olarak gelen İngiliz Wiseman ailesi için ülkelerine dönüşleri sırasında Dalaman Havaalanında tören düzenlendi. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali İşletmesi Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve protokol üyeleri katıldı.

İngiliz Sandra Wiseman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye daha önce balayı için geldiğini ifade ederek, ''Türkiye'yi ve Muğla'yı çok beğendik. Daha önce eşimle balayını Muğla'da geçirdim. Uzun zamandır buraya gelememiştik. Şimdi çocuklarımıza da buraları göstererek tatilimizi Muğla'da geçirmek istedik'' dedi.

Wiseman, 3 milyonuncu turist olduklarını öğrenince büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, ''Seneye tekrar tatil için Muğla'ya geleceğiz. Bundan dolayı çok mutluyum. Türk insanının sıcakkanlılığı, Muğla'nın doğal ve tarihi güzellikleri beni ve ailemi çok etkilemişti. Tekrar Muğla'ya geleceğimiz için çok mutluyum'' diye konuştu.

İngiliz Wiseman ailesinin, Muğla'da bir haftalık tatil ve çeşitli hediyeler kazandığı öğrenildi.

-''MUĞLA 3 MİLYON TURİST HEDEFİNİ AŞTI''-

Muğla Valisi Fatih Şahin ise, Muğla'nın istediği hedefe ulaşarak tarihinde ilk defa 3 milyon turisti ağırladığını söyledi. Muğla'da her türlü turist potansiyelini karşılamaya yönelik değerlerin bulunduğunu belirten Vali Şahin, şöyle konuştu:

''Koylarımız ve tabii güzelliklerimizle Akdeniz çanağının incisiyiz. Bunun yanında önemli bir tarihe de sahibiz. Biz bu güzelliklerimizi bundan sonra daha iyi tanıtmak mecburiyetindeyiz. Ayrıca alternatif turizm olanakları ile turizmi 12 aya yaymak mecburiyetindeyiz. Bundan sonraki süreçte kültür turizmine önem vermek istiyoruz. Sağlık ve spor turizminde de dünya ile rekabet edebilecek bir güce sahibiz. Muğla 3 milyon hedefini aşarak çıtasını bir adım daha yükseltti. Muğla'ya bugün itibariyle gelen turist sayısı 3 milyon 65 bin 609. Bu sayının 1 milyon 644 binini İngiliz turistler oluşturuyor. Biz bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Ancak önümüzdeki dönemlerde daha farklı pazarlara da yöneleceğiz. Bunun için çalışmaları başlattık. Yurt dışında çeşitli fuarlara katılıyoruz. Arkadaşlarımız ilk defa Japonya fuarına katıldılar. Geçtiğimiz hafta da sektör temsilcileri buraya gelerek bölgemizi gezdiler. Ayrıca Suriye'de bir fuara katıldık ve orada gördük ki Suriye'de Muğla pek fazla bilinmiyor. Suriyeliler İstanbul'u çok iyi biliyorlar, Antalya'yı çok iyi biliyorlar. Biz şimdi oraya giden turistlere kendimizi tanıtmış olduk.''


AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
684
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
4K
Doğuş Pertez
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
475
spy ghost
Onur Saka
Cevap
0
Görüntüleme
379
Onur Saka
NoScatter
Cevap
0
Görüntüleme
356
NoScatter


Üst Alt