MÜKEMMEL KÖFTENiN iPUÇLARI

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
MÜKEMMEL KÖFTENiN iPUÇLARI
Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz. Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletin. Köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir

Türk tipi köfte yapmak için nelere dikkat etmeli?

Şimdiden uyarıyorum bu yolu izleyerek köfte yaparsanız başka yerde köfte yiyemezsiniz!

1-Öncelikle etimizi iyi seçmeliyiz, o yüzden sizi iyi tanıyan kasabınıza doğru yola çıkın. Marketten değil mahalledeki kasabınızdan etinizi alın.
2-Kasaba girdikten sonra tezgahın sol tarafında duran rulo haline getirilmiş etlerden en az bir kilo rica edin. Rulo yapılan etler döş etidir, az yağlı olanını seçin.
3-Döş etini kıyma makinesindan iki kere çektirin.
4-Bakın burası önemli; bir kilo için 200 gram kadar kavram yağı isteyin ve iki kere çektirin.
5-Evde kıymayı ve yağı birkaç dakika yoğurup dolaba kaldırın.
6-İki adet soğanı çok minik doğrayıp buzdolabında dinlendirin. Eğer bir gün bekletirseniz daha güzel olur. Soğanın suyunu sıkın, bize soğanın kendisi lazım.
7-Şimdi sıra baharatları karıştırmaya geldi; bir tatlı kaşığı kimyon, bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber, bir tutam kekik eğer seviyorsanız bir çay kaşığı toz kişniş ve bir çorba kaşığı galeta unu.
8-Yumurta kullanmayın çünkü yumurta durdukça kokusu ağırlaşır bizim köftemiz bir gün bekleyecek.
9-Baharatları kıymanın üzerine dökün, eğer köftemizin bir parça sert olmasını istiyorsanız bir paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.
10-Köfteyi 10 dakika durmadan yoğurun sonra buzdolabına koyun 15 dakika bekleyip tekrar 10 dakika daha yoğurun.
11-Köfteyi kesinlikle hemen pişirmeyin, bir gün bekletin daha sonra pişirin.
12-Köfteyi yaklaşık 50 gramlık toplar halinde yuvarlayın. Elinizle bastırarak her tarafını eşit kalınlığa getirin.
13-En güzel köfte kömür ızgarasında pişendir, ama evde kömür ızgarası yapamıyorsanız kavram yağının oranını biraz azaltın.
14-Döküm tavanız varsa ızgaraya en yakın tadı alırsınız ama köfte ne olursa olsun ağır ateşte pişmelidir.
15-Piştikten sonra sıcak tabakta servis edin ve fazla bekletmeyin çünkü birkaç dakika sonra köftedeki yağlar donar, görüntü matlaşır ve köfte sertleşir.
 
  • Beğen
Tepkiler: buketcik


greenmile

greenmile

Üye
karnım açıktı laaannn:ehe
 
minoo

minoo

Üye
Hiç sorma yaa..köfte yapacam ben.
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Okudukça acıkıyor insan :ehe
 
greenmile

greenmile

Üye
ben yedim :ehe

mert böyle güzel şeyler paylaş hep :D
 
buketcik

buketcik

Üye
açıktımm
 
greenmile

greenmile

Üye
öğlen köfte yedik bu konu aklıma geldi yine:ehe
 
buketcik

buketcik

Üye
geldik köfte yemeye ama evde yoktun.
 
greenmile

greenmile

Üye
evde yemedim:)
 
buketcik

buketcik

Üye
olsun ben geldim:ehe
 
greenmile

greenmile

Üye
çarşamba gelin evde olucam:ehe
 
mstf_l

mstf_l

Üye
açızzzz :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
638


Üst Alt