mIRC ile Download

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
swedeniz

swedeniz

Üye
    Konu Sahibi
mIRC ile Download
Irc download yapmak için gerçek harika bir kaynak.İnternet bağlantısı çok yüksek olan yabancılar burada hiç bir beklenti içinde olmadan bilgisayarlarını paylaşıma açıyorlar.
IRC de download yapmak için sizin bilgisayarınızı paylaşıma açmanız gerekmiyor ki buda en güzel yanı.Güzel yanlarından bazıları upload yok,downloada başladınız anda hızınız MAXIMUM değerlere çıkıyor ve genelde en yüksek hızda bitiriyorsunuz,p2p programlarındaki gibi kaynak bulma kaynak çok olması gibi gereksinimlere ihtiyacınız olmuyor..
Bu yazıyı yazma amacım ise FTP ve HTTP adreslerinden direk download yapan arkadaşların sürekli downloadlarında sorun yaşamaları (brTURBO,421,Site kapanması)..mIRC ile FTP ve HTTP sitelerinden cekeceğiniz dosyaların aynıları ve oralarda bulamıyacağınız daha çok dosyayı sorunsuz çekebilecek olmanızdır..
Şimdi gelelim gerekli olan tek dosyaya oda mIRC bunu indirebilirsiniz..
mIRC indirdikten sonra aşağıda ayarları yapmanız gerekiyor

1-)

mIRC makinemize kurduktan sonra ALT+O tuşlarına basıyoruz yada Yukarıdaki ikonu tıklayıp ayarlar bölümene giriyoruz

2-)

CONNECT yazısına çift tıklayın.Açılan menüden OPTIONS kısmına giriyoruz.Kırmızı halka ile çevrilmiş kutucuğu dolduruyoruz.Böyle bilgisayarınızın başında değilken mIRC in bağlantısı kopsa bile otomatik olarak tekrar bağlanacaktır.

3-)

IRC sekmesini tıklıyoruz ve oradaki KEEP CHANNELS OPEN kutucuğunu dolduruyoruz.Bunu yapmamızın sebebi serverdan kopunca kanaldan çıkarsınız ve otomatik bağlandığınızda tekrar kanala giremezsiniz..Çoğu botun sahibi download yaparken sizin kanalda olmanızı ister aksi taktirde çok serverdan dosya cekemezsiniz.Bu işlemde bu sorunu ortadan kaldırdık.

4-)

En önemli ayar bu kısım diyebilirim..Burada DCC kısmına giriyoruz ve ayarları yukarıdakinin aynısını yapıyoruz..

5-)

Bu ayar Downlaoda yardımcı olucak bişey değil fakat sürekli BİP sesi duymak istemiyorsanız yukarıdaki ayarı yapabilirsiniz:)

6-)

DCC/IGNORE/METHOD kısımı altında 3 tane secenek vardır.

DISABLED:Size gönderilen her dosyayı almanızı sağlar(sormadan).

ACCEPT ONLY:Sadece sizin seçtiğiniz dosya türünü size gönderebilirler.

IGNORE ONLY:Sadece seçtiniz dosya türünü size göndermelerini engellemiş olursunuz.

Eğer DISABLEDi seçtiyseniz TURN IGNORE BACK ON IN kutucunu işaretlemeniz gerekir.Aksi halde downloada başlayamazsınız..
Benim tercihim DISABLED seçeneğidir.
7-)

Son ayar SERVER kısmı..Yukarıdaki resimde bulunan ayarları yapmanız yeterli olucaktır...

Ayarlarımız bitti.Şimdi Download nasıl yapıcaz aşağıda onu anlatalım:P

Download yapabilmemiz için 3 çeşit server tipi var.Ama bunlardan bizi sadece XDCC ilgilendiriyor..(FSERVE denilen çeşitte kullanılmaktadır fakat en yaygını ve kullanışlısıda XDCC dir)

Bunlardan en yaygını olan XDCC server çeşidini anlatıcam.
İlk önce Dosya indirebileceğimiz bir servera bağlanıyoruz.Upload yapılan bi kanala giriyoruz.(bkz döküman sonunda favori serverlar kanallar)
XDCC en kolay ve en yaygın çeşittir ayrıca fazla bi komut gerekmeden download yapabiliriz..
XDCC ile download yapabilmek için sabit bir komutumuz var ve download yapacağımız zaman sadece nick ve dosya numarasını değiştirerek kullanacağız..
Dosya indirmek için gerekli olan komutumuz
/msg ''Botun nicki'' xdcc send #paket numarası



Yukarıda resimde Örnek olarak Alias.S1.E04.DVDRiP.XViD-DiME.avi indirmek istiyoruz..
Bunun için /msg [XDCC]A041 xdcc send #04 yazmamız yeterli olucaktır..Bu komutu yazdıktan sonra downloadımız size gelicek olan dosya ile başlamış olucaktır..

Şimdi indirmek istedimiz dosyayı nasıl arama yapacağımızı anlatim..




adreslerinden istediğiniz dosyayı search kısmından aratın ve karşınıza çıkıcak olan serverlardan istediğinizi tıklayın..serveri tıkladıktan sonra mIRC otomatik olarak çalışmaya başlıcak ve çekmek istediğiniz dosyanın olduğu server ve kanalına kendi bağlanıcak..Oradanda artık yukarıda gösterdiğim şekilde downloadınıza başlayabilirsiniz..
 


owin

Üye
ben de bir ara çok dadanmıştım mirc ile download a ama tüm ayarlarım tam olmasına rağmen mirc downloada başlamamakta inat ediyordu, elimdeki downloadlar bitsin bahaneyle tekrar deniyeyim,
herkese tavsiye ederim süfer
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
teşşekürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt