Milandan İsviçre taktiği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Milandan İsviçre taktiği
Türkiye-İsviçre maçının yankıları sürerken, Çarşamba günü Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacak Milan, UEFA'dan can güvenliği için güvence istedi.

Milan, İsviçre maçının oynandığı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çarşamba günü kendilerinin de oynayacağını belirterek, UEFA'dan can güvenliği istedi. Milan gerekli güvencelerin verilmemesi halinde Türkiye'ye gelmeyebileceğini ima ediyor.

Topu UEFA'ya atan Milan'da İsviçre milli takımının kaptanı Voggel de oynuyor. Milan, grişimlerine haklılık kazandırabilmek için Voggel'i İstanbul'a götürmeme kararı aldı.

Milan UEFA'nın İstanbul'daki maçı başka bir sahaya almasını istiyor.

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki beşinci maçını 23 kasım çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Milan'la oynayacak.

E Grubu'nda beşinci maçlar öncesinde Fenerbahçe dört puanla sonuncu sırada bulunuyor. Milan ise beş puanla, yedi puanlı PSV'nin ardındfan ikinci sırada.

Vogel, gazetede yer alan demecinde, Türkiye-İsviçre maçı sonrasında yaşananlarla ilgili olarak, ''Bir futbol sahasında hayatım boyunca böylesine büyük bir korku yaşamamıştım'' dedi.

La Gazzetta dello Sport'taki haberde ise Vogel'in yanı sıra İsviçre Milli Takımı oyuncularından Behrami'nin, İstanbul'da rakip takım oyuncuları ve stad görevlileri tarafından dövüldüğünü iddia etti.
 


abuvice

abuvice

Üye
İtalyan yaygarası

Reha ERUS / Senad OK

İTALYAN medyası, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi E Grubu’ndaki rakibi Milan’ın, 23 Kasım’da oynanacak maç için UEFA’dan güvenlik garantisi istediğini belirtti.

İtalyan Corriere dello Sport gazetesi, ’Milan’da İstanbul alarmı’ başlığıyla, UEFA’nın bu konuda zaten harekete geçerek, çarşamba günü oynanacak maça normal gözlemcilerin yanı sıra ‘güvenlik yetkilisi’ göndermeyi kararlaştırdığını belirtti. Gazete, İtalyan polisinin de devreye girebileceğini, İsviçreli futbolcu Vogel’in İstanbul’a götürülmeyeceğini ileri sürdü. Tuttosport gazetesi ‘Milan seni cehennem bekliyor’ başlığını attı.

Milan basın sorumlularından Guisseppe Sapienza ise ‘UEFA’ya, güvenlikle ilgili herhangi bir resmi talebimiz olmadı. Zaten Sayın Tayyip Erdoğan’ın başkanımız Berlusconi ile ilişkilerinden dolayı güvenliğimizden şüphe duymuyoruz‘ dedi.

UEFA’ya başvurmadık

Kulübün yetkililerinden Ricardo Coli ise, ‘Şuan için UEFA’ya başvurumuz söz konusu değil’ diye konuştu. F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, ‘Güvenlik garantisi istenirse ne yaparsınız?‘ sorusuna, ‘Milan için güvenlik garantisi vermemiz, kendimizi aşağılamamız demektir’ yanıtı verdi.

Soruşturma başlatıldı

Türkiye-İsviçre karşılaşmasını yöneten Belçikalı hakem Frank De Bleeckere ve yardımcıları Zürih kentine ulaştı ve FIFA soruşturmayı dün başlattı. Belçika TV’si FIFA gözlemcisi Mario van der Ende’nin, hakemler hakkındaki raporunun olumlu olduğu ve olaylar nedeniyle suçlanamayacaklarını belirtti. FIFA, maçta yaşanan olayları soruşturacak olan Disiplin Komitesi’nin başındaki İsviçreli Marcel Mathier’i, bu soruşturma kapsamında görevden aldı. FIFA, Türkiye’nin baskısı üzerine soruşturmada Mathier’in görev yapmayacağını UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’e bir yazıyla bildirdi.
 

sambadisakkarit

Üye
İtalyanlar bunu hep yapıyor...

Galatasaray - Juventus maçını hatırlayın...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt