Mikrodalgada Anne Sütü Isıtılır Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mikrodalgada Anne Sütü Isıtılır Mı?
Çalışan anneler gün içinde bebeklerini emziremediklerinden ya da bebeklerini erken dönemde anne sütü emmeyi bıraktığında bu anneler sütlerini sağarak bebeklerini kendi sütleri ile doyurmaya devam ederler. Ancak bazı annelerin yaptıkları büyük hatalar bebeklerini kendi sütlerinde bulunan yararlı birçok maddeden maruz bırakmakta ve bunun ise farkına varmaktadırlar. Bebeklerini daha sağlıklı diye kendi sütlerini sağarak beslediklerini zannederken, ne yazık ki bu hususta yanılmaktalar. Özellikle de anne sütünü mikrodalgada ısıtarak bebeklerini verdikleri zaman.

anne-sutunu-ikrodalgada-isitmak-saglikli-mi.jpg

Sütünü sağan anneler anne sütünü dolapta cam bir kabın içinde saklayabilirler. Ancak pek çok anne dolaptan çıkardıktan sonra anne sütünü mikrodalgada ısıtarak bebeklerine içerirler.

Dolapta ya da dondurucu da bekletilen anne sütünün daha çabuk bir şekilde ısıtılması ya da çözülmesi için pek çok anne adayı sütünü mikrodalgaya koymayı tercih etmektedir. Günümüzde pek çok annenin yaptığı bu yöntem hakkında uzmanlar geniş bir araştırma yaptılar ve anne sütünü mikrodalgaya koymanın zararlı olduğunu ortaya çıkarttılar. Annelere büyük bir rahatlık sağlayan bu yöntem ne yazık ki bebeğin sağlığı açısında risk oluşturmaktadır.

Mikrodalgada ısıtılan anne sütünün çocuğa hiçbir yararı dokunmadığı uzmanlarca söylenmektedir. Bu durumda çocuk anne sütünü içse de içmese de bir şey ifade etmiyor. Çünkü mikrodalgada ısıtılan anne sütü kalitesini yitiriyor ve bebek için son derece yararlı olan anne sütü bu özelliğini kaybediyor.

Bu durumda bebekler anne sütünden almaları gereken besinleri alamıyorlar. Dondurulmuş anne sütlerinin çözülmesi için beklemek en yararlısıdır. Dolaptan çıkartılan anne sütünün de oda sıcaklığında biraz bekletilmesi gerekir.
 

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
625
haydaravısyon
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
496
larten123
Aksi
Cevap
0
Görüntüleme
678
Aksi


Üst Alt