Microsofttan Türkiyeye teşekkür

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
    Konu Sahibi
Microsofttan Türkiyeye teşekkür
Microsoft’tan Türkiye'ye teşekkür!
Microsoft EMEA Bölge Müdürlüğü, Türk ve Fas Emniyet Teşkilatları ve FBI’ın Zotob, Rbot ve Mytob solucanlarını dağıttıkları iddia edilen kişileri hızlı bir şekilde yakalamasının memnuniyet verici olarak nitelendirerek, operasyonu gerçekleştiren kurumlara teşekkür etti. Microsoft, Zotob, Rbot ve Mytob dağıtıcılarını arama çalışmalarında ABD ve dünya üzerindeki diğer emniyet teşkilatlarına araştırma ve teknik destek sağladı.

Fas’ta Rabat ve Türkiye’de Ankara ve Adana Güvenlik Güçleri’nin yaptığı operasyonlarla, solucanların ilk ortaya çıkış tarihi olan 13 Ağustos’tan 12 gün sonra, solucanları dağıttığı iddia edilen kişiler yakalandı.

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Hukuk Direktörü Laurent Masson, şirketin küresel ölçekte emniyet güçleriyle devam eden işbirliği kapsamında, Zotob, Rbot ve Mytob gibi kötü niyetli kodlar yayınlandığında, bilgilerin kısa süre içinde emniyet güçleriyle paylaşıldığı ve bu durumun onlara siber suçluların kimliklerinin tespiti ve yakalanmasında yardımcı olduğunu açıkladı.

Masson, Türk ve Fas Emniyet Teşkilatları ile FBI’ı Zotob, Rbot ve Mytob solucanlarının dağıtıcısı oldukları iddia edilen kişilerin kısa süre içinde bulunup göz altına aldıkları için kutlayarak, “Bu tutuklama bize kamu ve özel sektör işbirliğinin değerini gösteriyor. Bu sonucun alınmasında emniyet güçleri tarafından sergilenen birinci sınıf araştırma çalışması ile onlara gece gündüz durmaksızın araştırma ve teknik destek sağlayan Microsoft bünyesindeki Internet Suç Araştırmaları Takımı’nın işbirliği büyük önem taşıyor. Elde ettiğimiz bu sonuç bizlere siber suçluların kimliklerinin tespit edilebileceğini açıkça gösteriyor" dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan da yaptığı açıklamada, siber suçlara karşı verilen mücadele için önemli bir adım atıldığını ifade ederek, “Bu başarı, günümüzde niteliği değişebilen suç çeşitlerine karşı yasa uygulayıcılarının gösterdiği kararlılığın bir ifadesidir. Türk polisinin çok kısa sayılabilecek bir süre içinde sonuca ulaşarak gerekli işlemleri yapmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Zotob ve Rbot solucanlarının en görünür etkisi, Windows 2000 işletim sistemine sahip bazı bilgisayarları otomatik olarak kapatmaları. Bundan daha da önemli olan ise, Zotob, Rbot ve Mytob solucanlarını kötü yazılımlarla alan bilgisayarlar, yetkisi bulunmayan kişiler tarafından kontrol altına alınabiliyor. Söz konusu kişi, bilgisayarlara Internet üzerindeki herhangi bir yerden giriş yaparak uzaktan kumanda edebiliyor. Bu işlemle karşı karşıya kalan bilgisayarlar “bots" , “infected" ve “zombie" bilgisayarlar olarak tanımlanıyor.

Microsoft’un Windows 2000 işletim sistemini istismar ederek zarar verebilen Zotob ve Rbot solucanları, Microsoft’un 9 Ağustos’ta yayınladığı MS05-039 güvenlik güncellemesi ile düzeltilmişti. Mytob solucanının yol açtığı zararlar 13 Nisan 2005 tarihindeki MS04-011 güvenlik güncellemesiyle, RPC ara yüzündeki Buffer Overflow ise MS-03-26 güvenlik güncellemesiyle giderilmişti.

Microsoft’un Yazılım Güvenlik Vakaları Yanıt Süreci’nin bir parçası olan Internet Suçları Araştırma Takımı, araştırma sürecinde emniyet teşkilatlarının iki solucan dağıtımını hızla takip etmesine yardımcı oldu. Microsoft, konuyla ilgili olarak FBI’a teknik bilgi ve analitik destek sağladı, FBI da bu bilgileri Fas ve Türk güvenlik güçleriyle paylaştı.

Microsoft yetkilileri Zotob ve önceki çeşitleri olan Rbot ve Mytob solucanlarının diğer ağ solucanlarına nazaran daha az zarar verdiğini, bunda birçok müşterinin güvenlik alanında kurdukları Internet güvenlik duvarları, yaptıkları güvenlik ve anti virüs programlarını güncellemeleri ile, en yeni ve daha güvenli yazılımlar kullanarak aldıkları önlemlerin etkili olduğunu açıkladı.

Microsoft’un güvenlik ve Internet güvenliği çabaları üç öncelikli alanda odaklanıyor: Teknoloji yatırımlarıyla ürünlerin güvenlik seviyeleri, güncelleme süreci artırılıyor ve güvenliği artıran yeni özellikler ve ürünler ekleniyor. Endüstri işbirliği ile ise iş ortakları, müşteriler, hükümetler ve icra makamları ile siber suçlara yönelik yeni politikaların geliştirilmesi sağlanıyor. Rehberlik ve eğitim ise, geniş bir şekilde dağıtılarak, müşterileri yükselen tehditlerden korumayı ve sistemlerini daha güvenli hale getirmeyi sağlıyor.

maksimum.com
 


Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
bana bi vürüs bulastı .varya pc nedi o öle..

pc deki bütün exe dosyaları siliyo ve D: ye bulasmıstı ve format atınca hemen sisteme tekrar yüklüyo ve sistemi bozu ve hiç bir program calısmıyo ve hiç bir seyi kurtaramadım..zaten nokia programlr ve winamp bile virüslü olmus tu..virüslü vinamp çift tıkla hemen virüs bulasıyo bana tam 5 kez format attırdı ..ama sonun da C: ve D: yi sildim.yedeklenmiyodu :'(
 
_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
    Konu Sahibi
ppeki ya şimdi...sorun warmı...
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Allah'a şükür , virusten dosyalarım gitmedi :ah:
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
korkunç bişi yawç...
 
Caine

Caine

Üye
virüsler beni mahvetti :DD
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt