Microsofttan Googlea beyin göcü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Microsofttan Googlea beyin göcü
Dünyanın en büyük yazılım firmalarından Microsoft’tan Google’a beyin göcü yaşanıyor.

Bir zamanların en önemli beyinlerini okullarından mezun olurken bünyesine katan Microsoft şu anda yeni elemanlar almak şöyle dursun elindeki tecrübeli kişileri dahi tutmakta zorlanıyor. 100 kadar Microsoft mensubu Google’a geçerken bir düzine kadar anahtar konumdaki beyin de başka firmalara geçti. Bu sayı, 60 bin çalışanı olan ve ayda 45 ila 60 bin kişinin iş başvurusunda bulunduğu şirket için çok küçük olsa da yine de ilk kez böylesi kilit uzmanların işten ayrılması dikkatleri çekti.

Business Week dergisinin bu hafta yayımlanan sayısındaki habere göre gidenlerin arasında tasarım yöneticileri, pazarlamacılar ve yazılım geliştiriciler var. Microsoft’un en önemli 16 mühendisinden biri sayılan ve şu anda yeni sesli mesaj Google Talk sistemini geliştirmek için bu firmaya geçen Mark Lucovsky, kendi internet günlüğüne, “Artık Microsoft’un doğru bir şekilde yazılım gönderebildiğine emin değilim” yazdı.

ANA SEBEP BÜROKRASİ

Ayrılma sebepleri temel olarak dört ana başlıkta toplanıyor. Bunlardan ilki yeniliklere karşı daha soğuk bakılması. Windows ve ofis uygulamaları bütün faturaları ödeyecek güçte olduğundan diğer yenilikçi fikirler eskisi kadar sıcak karşılanmıyor. Oysa Google ve Apple gibi firmalar yeni fikirlere kucak açıyor. İkinci planda yeni ürünlerin birbiriyle entegre halde çıkarılması geliyor ki bu strateji doğru olsa da gözle görülür bir yavaşlığa neden oluyor. Üçüncü planda çalışanlar birbiri ardına yapılan ve bitmeyen toplantılardan şikayetçi. Bu da yeni projeler gelişmesini engelliyor. Son olarak Microsoft’un yıllar önce yarattığı çalışanlarına hisse dağıtımı sisteminin tökezlemesi geliyor. Eskiden hızla artan Microsoft hisse senetleri dolar milyoneri çalışanlar yaratıyordu. Ancak kağıtların borsada eskisi kadar yükselmemesi çalışanların morallerinde çöküntüye neden oldu. Ballmer, bu tip özeleştirilerin Microsoft kültürü içinde önemli bir yer tuttuğunu belirtirken aslında bunların hep yapıldığını, ancak blog adı verilen internet üstündeki kişisel günlüklere yeni taşındığını belirtiyor.

Lee Kai-Fu Google’da

MICROSOFT ile Google arasındaki savaş; 6 yıl Apple’da çalıştıktan sonra Microsoft’a başkan yardımcısı olarak gelen Lee Kai-Fu’nun Google’a transfer olmasıyla başladı. Microsoft, Kai-Fu’nun başka şirkette çalışmasını engellemek için mahkemeye başvurduysa da bu başvuru reddedildi. Çin’de araştırma merkezi kurmak için Microsoft’tan ayrılan Kai-Fu, yeterli kanuni izni aldıysa da mahkemeler tarafından kısıtlandı ve Microsoft’tan adam transfer etmesi yasaklandı. Bunun yanında Microsoft ile rekabet edecek her tür aktiviteden men edilen Kai-Fu bu isteği kabul etmiş gözüküyor. Ancak Microsoft, ticari sırlarının Google’a transfer edilebileceği kuşkusunu sürekli dile getiriyor.

Ballmer: Biz hep gözdeyiz

MICROSOFT’un tepe yöneticisi Steve Ballmer, getirilen eleştirilerin aksine şirketinde morallerin yüksek olduğunu belirtti. Yapılan araştırmalarda çalışanlarının yüzde 58’inin işine bağlı ve Microsoft’tan gurur duyduğunun ortaya çıktığını belirten Ballmer, bu sene 4 bin yeni çalışanın işe alınacağını belirtti. Yeniliklerin yavaşlamasına da katılmayan Ballmer, ortaya çıkan ürünleri fantastik olarak niteledi. Özellikle bürokrasinin arttığı söylentisini reddeden Ballmer, şirket kültüründe mükemmel bir liderlik yapısının bulunduğunu belirtti. Ayrıca Ballmer, halen ABD üniversitelerinden mezun olan gençlerin çalışmak için birinci tercihi olduklarını belirtti.

Akşam
 

UndeRqRo.uNd

Üye
qooqle neymiş yav herkes hastası..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt