Haber Microsoft, Windows 10 Mobile Güncellemesinde Operatörleri Devre Dışı Bırakıyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft, Windows 10 Mobile Güncellemesinde Operatörleri Devre Dışı Bırakıyor
Microsoft’un Windows Phone platformunda operatörlerin güncellemeleri geç vermeleri veya hiç vermemeleri sorununa getirdiği çözüm çok tartışılacak.



Microsoft, Windows Phone platformunda yayınlamaya hazırlandığı büyük güncellemesi Windows 10 Mobile’da kullanım oranına da yüksek olmasını istiyor. Bu nedenle halihazırda 2012 yılından bu yana satılmış durumda olan Windows Phone 8 akıllı telefonlar da dahil tüm cihazlar için Windows 10 Mobile güncellemesinin yayınlanmasını sağlıyor.

Windows 10 Mobile 10.0.10586.29 Güncellemesi Lumia 950 ve 950 XL için Resmi Güncelleme Olarak Yayınlandı

Microsoft, Ekim ayında ilk Windows 10 Mobile akıllı telefonlar Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550’nin duyurusunu yapmıştı. Kasım ayında satışa sunulmaya başlayan bu cihazların sadece AT&T üzerinden satışa sunulması ise merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz günlerde bu üç cihaz için yayınlanan ilk Windows 10 Mobile güncellemesi bu konudaki soru işaretlerini de ortadan kaldırdı. Zira Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini operatörlerden bağımsız olarak diğer cihazlara göndermişti. Buna izin vermek istemeyen Verizon ve T-Mobile gibi dev operatörlerin ise bu cihazları satışına izin verilmediği ortaya çıktı.

Microsoft, Windows Phone platformunun uygulama mağazasının gelişmesi için büyük emekler veriyor. Fakat uygulama geliştiricilerin ilgisini platforma çekmek için her ne kadar çeşitli projeler geliştirilse de bunun başarıları için en büyük etken kullanıcı sayısı olacaktır. Bunun farkında olan Microsoft da hazırdaki 100 milyonun üstündeki Windows Phone kullanıcısına Windows 10 Mobile güncellemesi vermek için çalışıyor. Bu konuda Terry Myerson’un attığı bir tweet de bu iddiaların gerçek olduğunu gösteriyor.



Windows 10 Mobile güncellemesi Microsoft tarafından “Fall Update” olarak adlandırılıyor. Windows 10 Mobile güncellemesinin Aralık ayında belirlenen ilk grup cihazlar için yayınlanacağı açıklanırken bazı kaynaklara göre ilk grupta yer alan Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 cihazları için bu hafta içinde Windows 10 Mobile güncellemesi dağıtımına başlanacağı iddia ediliyor.




Microsoft, Windows 10 Mobile Güncellemesinde Operatörleri Devre Dışı Bırakıyor - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve suyunsesi


hayaleturk

hayaleturk

Üye
8.1 den direk Windows 10 mobile geçebilecekmiyiz?
 
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bence daha iyi şu gün mü bize gelecek bu gün mü bize gelcek gibi bekleme olmaz.En azından günü belli olur
 
Faruk Aytekin

Faruk Aytekin

Üye
Bırakmaya bırakıyor iyi de yapıyor fakat ilk nesil cihaz kullanan biri olarak kafamda şu soru var: ikinci grup güncellemeyi ne zaman alır? Şubat falan deniyordu, o kadar bekler miyiz? Elimdeki de en nihayetinde 820, hemen versinler diyemem de 2 ay neyin beklemesi bu diye soruyor insan. Duruma göre belki yapı bekleyenler kervanına katılırım.
 


Üst Alt