Microsoft ve Intel HD DVDde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft ve Intel HD DVDde
Yeni nesil DVD formatları arasındaki çekişme giderek kızışırken yazılım devi Microsoft ve donanım devi Intel, sonunda beklenen açıklamalarını yaptı ve resmen HD DVD'yi destekleyeceklerini bildirdi.

Sundukları yüksek kapasite ile daha fazla veri depolayabilme imkanı sağlayan yeni nesil DVD formatları; HD DVD ve Blu-Ray, tüketiciler için daha kaliteli filmler başta olmak üzere pek çok avantaj sağlıyor. Üç yıldır iki format arasında yaşanan çekişme ve kendini kabul ettirme politikaları eşliğinde pek çok dev firma destekleyeceği formatı seçmiş bulunuyor ve seçiyor. Bunlardan sonuncuları, yazılım devi Microsoft ile donanım devi Intel oldu.

Microsoft ve Intel yaptıkları bir açıklamada, yeni nesil DVD formatları arasından Toshiba'nın bayraktarlığını yaptığı HD DVD formatını destekleyeceğini bildirdi. Microsoft ve Intel'in yapmış olduğu bu açıklamayla, ağırlıkla film endüstrisinin seçimi olma özelliğiyle tanınan HD DVD kampı, en son Apple'ın gücünü arkasına alan Sony önderliğindeki Blu-Ray kampı karşısında belli bir ağırlık kazanmış oldu.

HD DVD ve Blu-Ray arasındaki çekişme pek çok kişiye 80'li ve 90'lı yıllardaki VHS-Beta çekişmesini andırıyor. İki standart arasındaki belirgin farklar, çeşitli firmaların aldığı destek kararlarında etkili oluyor. İki format arasında karşılaştırma yapıldığında Blu-Ray'in teknolojik olarak çok daha ileride olduğu görülüyor. Fakat teknolojik olarak ileri olmak her zaman için, herkese avantaj sağlamıyor. Bu açıdan iki format arasındaki bu çekişmenin ortasında kalan tüketicileri zor günlerin beklediğini söylemek yanlış olmaz.

Yüksek teknoloji ya da güven

Blu-Ray'in teknolojik üstünlüğü daha fazla depolama alanı sağlamasıyla sonuçlanıyor. Blu-Ray 25 Gigabayt alan sağlarken, geliştirilmiş geleneksel teknolojiyi kullanan HD DVD 15 Gigabaytlık bir alan sağlıyor. Fakat HD DVD'nin mevcut yapısı, çok daha pahalı olması beklenen Blu-Ray ürünlerine göre daha ucuz olmasını sağlıyor. Bu yüzden HD DVD daha geniş bir depolama alanı sunmasa da daha ekonomik olarak kendini belli ediyor.

HD DVD ayrıca 'tanınan' bir teknolojinin geliştirilmiş hali olduğu için piyasaya çok miktarda medya sunan sektörler tarafından daha fazla benimseniyor. Bu sektörlerden birisi film sektörü. Film sektörü (her ne kadar yeni bir teknoloji üzerine kurulu olan Blu-Ray daha yüksek bir kapasite sunsa da) ağılıklı olarak HD DVD'yi destekliyor. Bunun nedeni ise bilinen teknolojinin bilinmeyene göre daha az risk taşıması ve geri dönen hatalı ürünlerin ortaya çıkma olasılığının daha düşük olması.

Yeni bir sayfa mı?

Öte yandan yeniliğe hazır pek çok firma Blu-Ray'i sonuna kadar desteklediğini açıklamaktan geri kalmıyor. Bunlara verilecek son örnek tüketici elektroniği devlerinden Apple. Son durum ise Blu-Ray taraftarlarının HD DVD'ye göre daha fazla olduğu yönünde. Çeşitli kesimler bunun ana nedeni olarak, firmaların DVD+ ve DVD- formatlarının geride bıraktığı karmaşayı ortadan kaldırarak, yeni bir teknoloji ile çalışan ürünler piyasaya sürmek istemesini gösteriyor. Fakat durum, her an dengelerin değişebileceği bir potansiyele sahip.

HD DVD standardının önderliğini Toshiba ve Sanyo yaparken Blu-Ray'in arkasında Sony, Samsung ve Panasonic markasının yaratıcısı Matsushita bulunuyor. HD DVD oynatıcı ve kaydedicileri bu yılın sonunda piyasaya çıkması beklenirken yeni formatları destekleyen ürünlerin 2006'da yoğun bir şekilde piyasalara çıkacağı bekleniyor

 


slayer

Üye
kim ne derse desin HD DvD piyasanın lideri olacak

+üç kuruş fazla para kazanmak için basıt şeylerle uğraşmakta üstüne yok sony'nin

------------------

HD DvD ve blu-ray hakkındaki ilk haberlerde 45-50 GB olacağı söyleniyodu_?_
 
Caine

Caine

Üye
kesinlikle slayer sana katılıyorum ;;) doğru tesbit
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
303
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
519
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
456
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
6
Görüntüleme
631


Üst Alt