Michelinden Formulada kalma kararı

Sponsorlu Bağlantılar

seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
Michelinden Formulada kalma kararı
ABD Grand Prix'sinde dün Michelin lastiklerini kullanan 7 takımın pistlere çıkmaması ile başlayan krizin ardından bugün bir açıklama yapan Michelin Yarış Direktör Yardımcısı Frederic Henry Biabaud, yarışlardan çekilmeyeceklerini açıkladı.

Frederic Henry Biabaud, ''Ben bu olayın gerçekten Michelin'in Formula 1'deki geleceğini etkileyeceğine inanmıyorum'' dedi.

Önceki gün yapılan antrenman turlarında Toyota pilotlarının lastiklerinin patlaması ve kaza yapmaları üzerine lastikler için araştırma başlatan Michelin firması, mevcut lastiklerle yarışın çok tehlikeli olacağı gerekçesiyle takımlara yeni lastikler verilmesini istemişti. FIA tarafından teklifi kabul görmeyen Michelin, Indianapolis pistindeki 13'üncü virajın çok sert olması nedeniyle bu virajın yumuşatılmasını ve bu viraja hız düşürücü ek virajlar yapılması teklifinde bulunmuştu. Ancak FIA'nın bunu da reddetmesi üzerine Michelin, lastiklere garanti veremeyeceklerini ve Michelin
kullanan 7 takımın yarışlardan çekilmesini istemişti.

ABD Grand Prix'si öncesinde ısınma turları atan 7 takım daha sonra araçlarını garaja çekerek, protesto etmişlerdi.

Henry Biabaud, verdikleri karardan dolayı pişman olmadıklarını, tam güvenliği sağlamadan araçları piste göndermenin doğru bir davranış olmayacağını ve sadece yarışları izlemeye gelen binlerce Formula 1 hayranı için üzgün olduklarını söyledi.

ABD'de tüm gece süren araştırmalar ve Fransa'da yapılan testler sonucunda böyle bir karara vardıklarını belirten Henry Biabaud, lastiklerle ilgili araştırmalarını henüz tamamlamadıklarını sözlerine ekledi.
 
Quattro

Quattro

Üye
Michelin için tam bir fiyasko yani ne demek geleceğimizi etkileyeceğimizi sanmıyorum? artık micheline olan güven azalmıştır sonuçta milyar dolarlara var olan zarar meydana gelmiştir ve bununda tek suçlusu michelindir..
 

Benzer Konular

___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
453
___kaptan___
___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
522
___kaptan___
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
404
hikmet366


Üst Alt