Menekşe Marmelatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Menekşe Marmelatı
MENEKŞE MARMELATI

Yeterince menekşenin yapraklarını koparıp şurup yapmak üzere ayırınız. Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz. Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz. Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz. Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız. Su kaynadıkça tabağın ısısı menekşede bir buhar oluşturacaktır. Ter kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir. Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile menekşe yapraklarını ezip sıkınız. Birkaç kez süzünüz. Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız. Menekşe şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan menekşe özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir. İndirileceği zaman limon suyu karıştırılması unutulmamalıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
715
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
803
x-scarface
CoDeYs
Cevap
0
Görüntüleme
820
CoDeYs
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
664
x-scarface
CoDeYs
Cevap
0
Görüntüleme
907
CoDeYs


Üst Alt