Meksika'nın karınca sosu zengin mutfağında

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Meksika'nın karınca sosu zengin mutfağında
Meksika'nın Oaxaca bölgesinde yaşayanlar her bahar kanatlı karıncaların gelişini dört gözle bekliyor. Eskiden yoksulların yemeği olarak görülen karıncalar artık lüks restoranlarda da kullanılıyor.

"Sanki gökten karınca yağıyor. Yere dökülüyorlar; süpürüp topladıktan sonra kavuruyoruz."

Meksika'nın güneyinde Oaxaca şehri yakınlarında yaşayan Gabriel Hernandez Cruz, her bahar ilk yağmurlardan sonra karıncaların gelişini dört gözle bekliyor. 'Çikatana' adı verilen bu kanatlı karıncalar, bu mevsimde yuvadan uçuyorlar. Sabah erken saatlerde gökyüzü bu kızıl kahverengi böceklerle doluyor, ortalığı kanat vızıltısı kaplıyor.

Bu karıncalar, bölgede sevilen bir ezme yapımında kullanılıyor. Şafak sökmeden önce herkes sokaklara çıkıp yere dökülen karıncaları süpürüyor. Karıncalar sadece iki gün boyunca bu bölgede uçuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman


Baydırman

Baydırman

Moderator
Karınca yiyen bebeler işi biliyomuş
 
  • Beğen
Tepkiler: DAL ADAM
Baydırman

Baydırman

Moderator
bence ağız tadına göre değişir. kimisi brokoliyi çok sever mesela
Küçükken karınca yiyen bebeleri görünce (ben de bebeydim tabi) karınca tostu yapmak geçiyodu aklımdan (hiç karınca yemedim bu arada)
 
  • Beğen
Tepkiler: DAL ADAM

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Küçükken karınca yiyen bebeleri görünce (ben de bebeydim tabi) karınca tostu yapmak geçiyodu aklımdan (hiç karınca yemedim bu arada)
Türüne göre tadı da değişiyordur bence.
 


Üst Alt