FatoŞ
Üye
Meksika usulü Sıcak Çikolata
Malzemeler
Malzemeler
1 paket (80 gram) bitter çikolata
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 litre süt
2 adet çubuk tarçın
2 çorba kaşığı bal
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Tarçın
Meksika Usulü Sıcak Çikolata Yapılışı
TOZŞEKER, kakao, nişasta ve tarçını bir tencereye alıp, karıştırın. Soğuk sütü ekledikten sonra tencereyi ocağa koyun. Çubuk tarçını içine ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, çubuk tarçını
çıkarın. Bal ve çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Karışımı, üzerlerinde bir parmak
boşluk kalacak şekilde fincanlara paylaştırın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve sıcak çikolatanın
üzerine şekil vererek sıkın. Tarçın serperek servis yapın.