Meireles: "Hayal Ürünü Suçlamalarla..."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Meireles: "Hayal Ürünü Suçlamalarla..."

Meireles, kırmızı kart gördüğü Galatasaray maçından sonra ilk kez FB TV'ye konuştu.


İşte Meireles'in açıklamaları...


Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki ben kimsenin yüzüne tükürmedim. Bu benim kişiliğimle ilgili bir durum. Başta söylediğim gibi bu tip suçlamaları kişilik haklarıma bir saldırı olarak görüyorum. Ben kesinlikle tükürmedim bu doğru değil. Ona yönelik gay işareti anlamına gelecek bir ifadede bulunmadım.


Benim için kesinlikle ciddiyetsiz bir rapor. Futbol oyunu içerisinde haklı ve haksız kartlar olabiliyor. Ancak ben kartın haksız olduğunu düşünüyorum. Ben hakeme sert bir şekilde 'ilk kez kırmızı kart görüyorum' dedim. Yobo ne dediğimi ve ne demediğimi duydu. Kabul edilebilir bir rapor değil bu. Benim için mantıksız. Gerçekleşmeyen bir olay bu. Benim tükürdüğümü bulamaz kimse. Çünkü böyle bir şey yok. Raporda olmayan bir şeyi olmuş gibi gösteriyorlar.


Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, hakemle maçın başından itibaren kurduğum temasların hepsini İngilizce kurdum, kendisi de bana İngilizce cevap verdi. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, ilk yaptığım faulde direk sarı kart gösterdi. Gittim hakeme İngilizce olarak 'Nasıl bana ilk faulumde sarı kart gösterirsin' diye sordum. O da bana, 'Önemli olan faulün sayısı değil, derecesi' dedi. Çünkü ilk sarı kartta İngilizce konuşup, bir sonraki kartta İngilizce söylediklerimi anlamamasının yorumunu size bırakıyorum.


Tükürme olayı gerçekten benim çok ağırıma gidiyor, kabullenemiyorum. Her şeyden önce babayım ve 8 yaşında kızım var. Beni zor duruma sokan şu, çocuğum okuyor, Türkiye'de okula gidiyor. Ben ona okula nasıl gitmesi gerektiğine yönelik eğitim veriyorum. Çocuğun gidip arkadaşlarıyla konuşmasında 'Baban hakeme tükürdü' diyebilirler, ne hale düşeceğimi tahmin edebiliyor musunuz? Bu çok ağırıma gidiyor, herkesin bilmesini istiyorum.


Benim bir sürü gay arkadaşım var, hepsi iyi anlaştığım, saygı duyduğum insanlar. Benim hakeme gösterdiğim hareket, O'nun atmosferden etkilenip çekindiğini belirtmek için o hareketi yaptım. Hayatım boyunca korktuğunu düşündüğüm bir insana, asla gay olduğunu belirten veya gaylikle ilgili bir harekette asla bulunmam. Bunun nedeni şu, hayat anlayışıma göre gaylere saygı duyuyorum. Onların gay olduklarını bir şekilde ifade etmeleri cesaret isteyen bir kavram. Benim böyle bir şey yapmam doğaya aykırı. Her şeyden önce bana bakın, saç şeklim, dövmelerim; toplumdaki ayrıştırıcılığa karşılıyım. Bunu herkes görebilir. İnsanların cinsel tercihleriyle ilgili ithamlarda asla bulunmam, hiç umrumda değildir, insanların cinsel tercihleri kendilerini bağlar. Bana söylediklerinde ertesi gün, zaten gay işaretinin ne olduğunu bilmiyorum. Hakem tarafından öyle algılanmasını bir tarafa bırakın, nasıl bir işaret olduğunu bile bilmiyorum.


Akıl tutulması da var, ben orada hakemin ortamdan etkilenip doğru kararlar vermediğine yönelik bir hareket yaptım. Bu hareketin karşılığı hakemin ürkek olduğuydu. Türkiye'de de bu hareketin olduğunu bir çok insan bana söyledi.


Şunu açıkça söyleyeyim, hiç bir Galatasaraylı futbolcuya bir şey sormadım. Ama bazıları gelip şunu söylediler, 'Üzülme, Türkiye böyle; hakemler böyle kararlar verebiliyorlar' dediler.


Ben bir kere burada ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyorum, bu benim kişilik haklarımla alakalı bir durum. Hakemin benim kabul etmediğim, yalan olduğunu düşündüğüm beyanları var. Bunlar benim kişilik haklarıma saldırı olarak görüyorum. Hakem hakkında yasal yollara başvurup ne gerekiyorsa yapmak istiyorum.


29 yaşındayım, ilk kez kırmızı kart görüyorum. Dolayısıyla ilk kez böyle bir tepki gösteriyorum. Belki tepki serttir, hafiftir insanların algısına göre değişebilir. Ancak raporda belirtilen hiç bir ifade ve hareket yok. Bunları kabul etmiyorum.


Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğim. Hakem Raul Meireles'e bu suçlamaları ortaya atıyor, dolasıyla direk beni ilgilendiren bir konu... Kavgamı, savaşımı sonuna kadar yapacağım. Bu rapor doğru olmuş olsa idi, buraya çıkıp insanlara kendimi savunmazdım. Yapmış olduğum görünen birşey vardır, ilgili kurumlar ne karar verirse bunu kabullenirim. Ancak burada durum çok farklı, olmayan şeylerle karşı karşıyayım. Olmayan, hayal ürünü suçlamalarla karşı karşıyayım.
 
CABBAR

CABBAR

Üye
Hakeme karşı değil de sanki seyircilere karşı tükürdü televizyondan öyle gördüm ben. Ne kadar ceza almış ki
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt