MediaTek’ten Helio P20 yonga seti duyurusu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
MediaTek’ten Helio P20 yonga seti duyurusu geldi
MediaTek, akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni yonga setini MWC 2016’da resmi olarak duyurdu.


Akıllı telefon pazarı açısından oldukça önemli günlerin yaşandığı Mobil Dünya Kongresi’nde İspanya, Barcelona’dan cihazların duyuruları arka arkaya gelmeye devam ederken, özellikle de Samsung’un Galaxy S7 ve LG’nin G5 akıllı telefonu büyük ilgi görmekte.



MWC’de sadece akıllı telefonlar da duyurulmazken, pazarın en önemli yonga seti üreticilerinden olan MediaTek’ten yeni bir duyuru geldi. Firma akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni Helio P20 yonga setini duyurdu.

Bilindiği üzere daha önce MediaTek, Helio P10, Helio X10 ve Helio X20 adındaki yonga setlerini duyurmuştu ve şimdi de Helio P20 olarak yeni bir yonga setini daha gün yüzüne çıkardı.

Bu yeni yonga setini Helio P10 ile kıyaslayacak olursak eğer, firmadan gelen açıklamaya göre %25 oranında daha düşük güç tüketimi ile geliyor. Bir yandan güç tüketimi düşerken diğer taraftan performans artışı geliyor ve bu artışın da %20 olduğu belirtilmekte.



MediaTek Heli P20, 2.3Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemci içeriyor. ARM Cortex-A53 tabanlı olan bu işlemci yanı sıra 900Mhz saat hızında çalışan ARM Mali-T880MP2 grafik işlemci bulunmakta. Bu grafik işlemcinin de %25 daha performanslı olduğu kaydediliyor.

İki adate kadar Full HD ekrana destek veren yeni yonga seti 24MP çözünürlüğe kadar da kameraya destek vermekte.

MediaTek’ten Helio P20 yonga seti duyurusu geldi - MaxiCep
 


Üst Alt