MediaTek Helio X25, Meizu Pro 6’ya Özel Olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
MediaTek Helio X25, Meizu Pro 6’ya Özel Olacak
MediaTek, bugün Meizu Pro 6 için özel olarak geliştirdiği yeni yonga seti Helio X25’i duyurdu.

Akıllı telefon pazarında, donanım bileşenleri açısından yeni bir eşik daha geride bırakılmaya hazırlanılıyor. Son dönemde 6GB sistem belleğine sahip bir kaç akıllı telefon duyurusu gelmişti. Bellek özellikleri açısından zirve yapan modellerden birinin de Çin merkezli üretici Meizu’nun yeni amiral gemisi Meizu Pro 6 olacak.
Geçtiğimiz günlerde ilk detaylarını sizlerle de paylaştığımız üzere Meizu Pro 6 akıllı telefon128GB dahili depolama alanına ve 6GB sistem belleğine sahip olacak. Bugün yapılan MediaTektanıtımının ardından Meizu Pro ‘nın depolama alanı ve RAM dışında bazı özel donanımları da olacak. Mediatek bugün dünyanın ilk 10 çekirdekli (deca-core) işlemcisinin Helio X20’nin de dahil olduğu ve yeni Helio serisi yonga setlerinin tanıtıldığı bir etkinlik düzenledi. Bu arada etkinlik sırasında Meizu temsilcileri, Helio X25 hakkında konuşmak için sahneye geldi.

MediaTek Helio X25, Meizu için özel olarak geliştirildi ve Meizu Pro 6’da kullanılacağı belirtiliyor. MediaTek Helio X20’nin geliştirilmiş bir versiyonu olan Helio X25, iki adet dörtlü Cortex A-53 ve iki adet Cortex A-72 olmak üzere üç grup işlemciden oluşuyor. MediaTek Helio X25’in X20’nin farkı ise “Turbo Cluster” olarak nitelenen Cortex A-72 çekirdeklerin 2.3 ghz yerine daha hızlı çalışan 2.5 gHz saat hızına çıkmış olmaları. Öte yandan doğal olarak grafik işlemci birimi de 850 Mhz’de çalışıyor. Bunun dışında güç olarak iki yonga seti arasında çok fazla fark olmadığı belirtiliyor.

MediaTek Helio X25, Meizu Pro 6’ya Özel Olacak - MaxiCep
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Görende Core 2 Mübarek 2.3 GHz
 

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
326
DarkredBlue61
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
334
DarkredBlue61
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
346
TheNightMare.


Üst Alt